Bump: aanbevelingen voor iPhone-apps uitwisselen met een ‘bump’

Bump heeft een update gekregen en bevat nu een optie om aanbevelingen voor iPhone-apps te doen. Je doet suggesties door de iPhones te laten botsen.

bump appsBump is een applicatie die al wat langere tijd in de App Store te vinden is. Het was oorspronkelijk bedoeld om makkelijk contactgegevens uit te wisselen, door twee iPhones tegen elkaar te “botsen”. Inmiddels is de functionaliteit uitgebreid; je kunt er bijvoorbeeld ook muziekinfo mee uitwisselen. De nieuwste functie is het uitwisselen van aanbevelingen voor iPhone-apps. Veel mensen vinden het leuk om nieuwe apps te ontdekken, of willen weten welke apps hun vrienden gebruiken. Met Bump kan dat nu.

Bump’s meestgehoorde verzoek was het uitwisselen van muzieksuggesties, een functie die inmiddels al is ingevoerd. Op de tweede plaats qua verzoeknummers stond het uitwisselen van app-aanbevelingen. In Bump krijg je nu een lijst te zien van de applicaties die je hebt geïnstalleerd op je iPhone. Je tapt op de apps die je wilt aanbevelen en ‘bumpt’ met de iPhones tegen elkaar. Jouw vriend krijgt meteen een lijst met aanbevelingen en linkjes naar de App Store te zien. In Bump kun je vrienden toevoegen die ook Bump gebruiken, zodat je niet per se bij elkaar hoeft te zijn om de apps-aanbevelingen uit te wisselen. Het wordt straks zelfs mogelijk om app-suggesties tussen iPhone en Android uit te wisselen, als de applicatie op beide platformen beschikbaar is.

bump iphoneEr zijn ook andere apps waarmee je nieuwe apps kunt aanbevelen, zoals Chomp en Appsfire, maar daarbij krijg je ook aanbevelingen van wildvreemden.

Voor alle duidelijkheid: de ontvanger krijgt alleen een lijstje met linkjes naar de App Store. Je wisselt niet daadwerkelijk de apps uit en het is ook niet zo dat je op deze manier gekochte apps gratis aan een vriend kunt geven.

Downloaden: Bump (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2011, 8:27
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen advies, app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.