IntoNow voor iPhone herkent tv-series

IntoNow is een dienst die vergelijkbaar is met Shazam. In plaats van muzieknummers herkent IntoNow tv-shows en series.

into now iphoneIedereen kent Shazam, de iPhone-applicatie waarmee je muzieknummers kunt herkennen. IntoNow is een soortgelijke dienst, maar dan voor tv-series. Aan de hand van een kort geluidsfragment kun je achterhalen naar welke tv-serie je zit te kijken. IntoNow heeft 2,6 miljoen tv-shows in kaart gebracht. De dienst maakt gebruik van SoundPrint, een gepatenteerde technologie om audiofragmenten te herkennen.

Na een korte luistersessie geeft IntoNow informatie over de tv-show, een linkje naar IMDb, iTunes en eventueel Netflix. IntoNow beschikt ook over een eigen sociaal netwerk, waar je vrienden kunt maken en kunt zien waar anderen naar kijken. Ook kun je net als bij GetGlue en TVGids.tv laten weten naar welke tv-programma’s je zit te kijken. Dit kan binnen de app zelf, of via Twitter en Facebook.

into nowHet zal duidelijk zijn dat deze (internationaal gerichte) app het niet zo goed doet als je lokale tv-programma’s als Boer Zoekt Vrouw probeert te herkennen. Maar het herkennen van de internationale comedy’s en andere tv-shows zou geen probleem moeten zijn. Handig is dat IntoNow ook meteen aangeeft om welk seizoen en welke episode het gaat.

IntoNow is nog niet verkrijgbaar in de Nederlandse App Store. Je hebt hiervoor een Amerikaans App Store-account nodig, dat je gemakkelijk via iTunes kunt aanmaken en dat veel vaker van pas komt om leuke nieuwe apps te kunnen proberen. Heb je geen Amerikaans account, dan zul je genoegen moeten nemen met de iPhone-app Get Glue. Die kan geen tv-series herkennen, maar je kunt er wel mee doorgeven welke tv-shows je kijkt.

Downloaden: IntoNow (gratis – Amerikaanse App Store)

into now iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2011, 23:16
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.