iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Bru-taal: iPad-app helpt kinderen met taal

Bru-taal is een nieuwe iPad-app voor (moeilijk lerende) kinderen op de basisschool die helpt om Nederlands onder de knie te krijgen. Het taalgevoel wordt beproefd op werkwoorden, synoniemen, woordvormen en meer.

Bru-taal header iPadGeen aparte apps, maar één educatieve iPad-applicatie voor vier uitdagingen van de Nederlandse taal: werkwoorden, woordvorming, zinnen maken en woordenschat uitbreiden. Op die punten kan de nieuwe app Bru-taal leerlingen uit het basisonderwijs bijspijkeren. Dat doet de toepassing van ontwikkelaar Flonc middels een hoofdspel met daarin meer dan vijftig uitdagingen, en een oefenspel waarin je alle drie de niveau’s van alle categorieën kan beoefenen. Daarin geef je zelf aan hoeveel vragen je wilt krijgen, van 10 tot 60.


Bru-taal plantjes water geven in spelNadat je het eerste account hebt aangemaakt voor een (van de) kind(eren), kan je meteen beginnen bij het hoofdspel waarin op instapniveau wordt begonnen met de Nederlandse taal. Het eerste hoofdstuk voordat de eerste tussentoets met 45 vragen volgt, beslaat synoniemen, werkwoordsvormen en samengestelde zinnen. Elk onderwerp biedt twintig vragen die steeds in een andere visuele saus wordt gegoten. Er zijn vier thema’s: dieren eten geven met goede antwoorden, het goede antwoord in de robot stoppen, planten bewateren met goede antwoorden en chemische drankjes vullen in het laboratorium. Elk zijn ze kort maar leuk geanimeerd zodat er wat beweging in het spel zit, maar ze niet teveel tijd innemen.

Bru-taal statistieken bijhoudenAan het einde van elke vragensessie zie je hoeveel antwoorden er goed waren, hoeveel er meer goed moesten zijn voor de volgende ster en hoe lang je gemiddeld over een antwoord deed. Net als in Angry Birds en zoveel andere games voor de iPhone, kan je een maximale drie sterren-waardering halen als je alles goed hebt gedaan. Dat verstevigt samen met het uiterlijk het gevoel dat Bru-taal een spel is, en zo wordt het door de ontwikkelaar ook gepositioneerd: een serious game om (moeilijk lerende) kinderen op weg te helpen met taal. Later in het spel worden de opgaves lastiger. Start een tegenstellingen-oefening op niveau drie op en je zal je zo nu en dan ook zelf even achter je oren krabben over het tegenovergestelde van een woord. Er zit absoluut een goede leercurve in de app.

Bru-taal kost ter introductie 2,39 euro. Het is niet bekend hoelang die introductieperiode aanhoudt en wat de prijs van de applicatie daarna zal zijn.

Downloaden: Bru-taal (€2,39, introductieprijs)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.