Quote.fm: deel quotes en de artikelen erachter

Quote.fm is een nieuw sociaal netwerk waarop je quotes kan delen omdat ze interessant zijn, of omdat je anderen het artikel erachter wilt laten lezen. De iPad-app ontbeert helaas (nog) een Nederlandse sectie.

Quote.fm gedeelde passagesArtikelen delen aan de hand van interessante, inhoudelijke passages. Niet aan de hand van schreeuwerige koppen of lokkertjes van foto’s. Daarvoor staat de recent uitgebrachte iPad-applicatie Quote.fm. Maak een account aan, zoek naar artikelen in de in-app browser en selecteer een gedeelte van de tekst dat je wilt delen met andere gebruikers en vrienden. In de Discover-sectie vind je de meest aangedragen quotes en de verhalen die erachter schuilgaan.

Quote.fm quotes onder elkaarLange quotes, in Quote.fm in beeld gebracht met witte letters op een blauwe achtergrond, zijn misschien niet zo catchy als een grote chocoladeletterkop in een krant. Je moet sowieso al even goed een passage lezen om te zien waar een artikel over gaat, en dan ook nog maar hopen dat de deler een duidelijke quote heeft uitgekozen zodat je daar überhaupt hoogte van kan nemen. Maar het heeft ook zijn voordelen: je kan meteen peilen op wat voor ‘n niveau een artikel opereert en of de schrijfstijl je bevalt. Helaas heeft Quote.fm op dit moment alleen een filter voor Engelse of Duitse artikelen – waarbij opvalt dat de laatste sectie veel levendiger is. Met genoeg Nederlandse artikelen, hoeft een Nederlandse sectie maar een paar stappen verwijderd te zijn. De app wordt op twee manieren gebruikt. Sommige gebruikers delen interessante quotes, los van een artikel, anderen delen echt interessante artikelen aan de hand van een quote. Er wordt vooralsnog weinig in de app gereageerd op quotes.

Quote.fm een passage aandragenJe hoeft maar op een quote te drukken om naar het artikel erachter te gaan. Boven de quote lees je de naam van het artikel en de bron ervan. Onder elke quote zie je het aantal mensen dat een quote deelt en daarmee meteen aanraadt. Een veeg naar links geeft je toegang tot het ‘bewaren voor later’ van een artikel, je kan een artikel zelf ook delen en met de menu-knop kan je het tweeten of de URL delen. Als je de menubalk van de app links naar onderen sleept, kom je in een aparte afdeling van de app terecht waarin je opgeslagen quotes en artikelen bewaard worden. Een nieuwe sleepbeweging leidt je terug naar de sectie om nieuwe artikelen te ontdekken. Je kan verhalen eveneens doorsturen naar de lees-later diensten Readability, Pocket en Instapaper.

Quote.fm is een fraai vormgegeven applicatie waarin je aan de hand van quotes een eigen leesbak kan aanleggen. Het idee en de uitwerking zijn veelbelovend; een Discover-sectie voor Nederlandse artikelen is een welkome volgende stap.

Downloaden: QUOTE.fm (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 13:22
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen quote, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.