3D Cartoon Land Safari: ‘bijna’ Super Mario voor de iPhone

Met 3D Cartoon Land Safari is de nieuwste Super Mario-kloon in de App Store opgestaan. Ditmaal worden de 3D Mario's voor de DS en Wii geïmiteerd, maar dan wel op een miserabel slechte manier.

3D Cartoon Land Safari iPhone Super Mario kloonAl sinds de invoering van de App Store proberen sluwe ontwikkelaars al een smak geld te verdienen met een spel dat eruit ziet als Super Mario. Het meest stuitende voorbeeld was Monino dat april vorig jaar Mario één op één kopieerde met een paar nieuwe leveldesigns en Super Mario Jump combineerde eerder al het Doodle Jump-principe met de bekende loodgieter als hoofdpersoon. 3D Cartoon Land Safari zet Mario voor het eerst in 3D-omgevingen op de iPhone, waarin je traditiegetrouw muntjes uit kratten haalt en op de hoofden van paddenstoelen en Koopa’s springt.


3D Cartoon Land Safari kloonDe ‘Mario’ waarmee je speelt is net zo onrechtmatig als de rest van het spel. Hij lijkt een beetje op een Mii-poppetje, die je op de Nintendo Wii kan aanmaken, met het bekende blauw-rood aan en de rode Mario-pet op zijn hoofd. Ook qua kleurtinten lijkt 3D Cartoon Land Safari sprekend op zijn lichtende voorbeeld. Het wemelt bijvoorbeeld van de kleurrijke blokken en platformen waar je op loopt en springt. Het eerste doe je met een virtuele stick, het tweede door op het scherm te tikken. Het Chinese namaak-spelletje doet op alle punten aan Super Mario denken.

3D Cartoon Land Safari springenBehalve dan… dat het erbarmelijk slecht is. Lopen gaat traag in het spel en springen al net zo. Maar ondanks dat je alle tijd krijgt om weer te landen van een sprong, is de scheidingslijn tussen óp een vijand springen en hem vermoorden, of er net naast springen en zelf vermoord worden, flinterdun. Een tegenstander – die pas begint te bewegen op een meter afstand – hoeft je maar aan te raken of je bent Game Over en mag opnieuw beginnen. Wat niet helpt, is dat zo’n beetje elk platform waar je naartoe moet in het spel, is bezaaid met tegenstanders. Tenslotte is er een totaal gebrek aan geluidseffecten, en klinkt alleen een simpel pianodeuntje tijdens het spelen. Alleen de looks zijn van Mario geleend dus: het geluid en zeker de gameplay doen in de verte niet aan Nintendo’s origineel denken.

Begin deze maand introduceerde Apple een formulier waarmee nagemaakte apps gemeld kunnen worden. Dat heeft het toelatingsbeleid tot de App Store in dit geval nog niet verholpen, lijkt het.

3D Cartoon Land Safari is een grote afrader. We plaatsen geen downloadlink.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.