Boxcar-concurrent Push 4.0 geeft iPhone-pushberichten voor Twitter, Facebook, e-mail en rss

Push 4.0 is een app waarmee je notificaties kunt ontvangen voor Facebook, Twitter, e-mail en rss-feeds. De dienst is vergelijkbaar met Boxcar, maar biedt ook de mogelijkheid om jezelf notificaties te sturen, om je te herinneren aan een bepaalde taak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

push-4-appAls je push notificaties wilt ontvangen, is voor veel mensen Boxcar de eerste keuze. Maar er zijn veel meer apps waarmee je pushberichten kunt ontvangen. Zoals Push 4.0 van Fabien Penso, een app die maar één trucje kent: pushberichten sturen. Het is handig bij apps die zelf geen push-functie hebben of bij e-mails, updates van je rss-feed, Twitter-berichten en andere gebeurtenissen waarbij je gewaarschuwd wilt worden. Er zijn vier soorten pushberichten die Push 4.0 je kan sturen: ze zijn gekoppeld aan Facebook, Twitter, e-mail en rss. Bij elke dienst kun je een ander geluid instellen, maar dit geldt wel meteen voor alles.

Dus heb je meerdere alerts voor e-mailberichten ingesteld, dan is dat voor alle e-mail-alerts hetzelfde. Dat is eigenlijk best onhandig, want je wilt liever verschillende geluiden horen als er een e-mail van je baas of je partner binnenkomt.

De geluiden van e-mail en bijvoorbeeld Facebook zijn wel van elkaar te onderscheiden. Er is keuze uit 17 verschillende geluiden. Gratis krijg je notificaties voor e-mail, die je waarschuwen als er bijvoorbeeld een mailtje met een bepaald trefwoord binnenkomt. Voor €0,79 per stuk kun je ook de notificaties voor de andere diensten aanschaffen. Dit werkt via in-app aankopen waarbij je steeds €0,79 afrekent. Wil je alle functionaliteit voor alle diensten, dan kun je alles ook eenmalig afkopen voor €6,99.

De app toont alle pushnotificaties op je scherm, maar laat ze ook in een lijst zien. Daarna kun je op dienst filteren om bijvoorbeeld alle rss-notificaties te zien. Zodra je een notificatie binnenkrijgt, kun je die meteen weer doorsturen via e-mail of op Twitter of Facebook publiceren. Dit is handig als je bij je vrienden bekend staat als degene die altijd het laatste nieuws heeft. Zodra jouw favoriete sites iets publiceren over een onderwerp waarin jij expert bent, kun je het meteen doorplaatsen en met je vrienden delen. Wat Twitter betreft worden momenteel Osfoora, BirdFeed, Echofon (Pro), SimplyTweet, TweetDeck, Tweetie, Twinkle, Twittelator, Twitterfon en Twitterrific ondersteund.

push-iphone

Push versus Boxcar

De vergelijking met Boxcar ligt natuurlijk voor de hand. Boxcar heeft eigenlijk een paar voordelen: naast Twitter, Facebook, e-mail en rss worden ook diensten als Growl, Github, Google Voice, App Recommendation en meer diensten ondersteund. Een ander voordeel van Boxcar is dat het gratis is. Je kunt advertenties voor €3,99 afkopen, maar je bent geen geld kwijt voor extra diensten. Bij Push is dat wel het geval. Beide apps zijn universeel, dus ook op de iPad te gebruiken. Boxcar heeft een handige webinterface, zodat je de pushberichten ook op de desktop kunt bekijken. Maar Push heeft die óók. Als extraatje heeft Push wel als mogelijkheid dat je een handmatige notificatie kunt instellen, om jezelf te herinneren aan een bepaalde taak of een gebeurtenis. Dit is vergelijkbaar met reminder-apps of herinneringen die je in je agenda kunt instellen. Voegt dit voor jou niet zoveel toe of gebruik je hiervoor je agenda al, dan kun je net zo goed voor Boxcar kiezen.

Push kun je op meerdere iOS-apparaten installeren. Als je op alle apparaten inlogt met hetzelfde account zullen de instellingen met elkaar worden gesynchroniseerd. Er is een mogelijkheid om stilte-uren in te stellen, zodat je ‘s nachts niet wordt gewekt door binnenkomende berichten. Ben je niet tevreden over Boxcar of heb je klachten over de betrouwbaarheid ervan, dan zou je Push eens kunnen bekijken. Dezelfde ontwikkelaar heeft ook de gratis app Push4 Lite uitgebracht.

Downloaden: Push (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen boxcar, facebook, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.