Bordspel Ancient Trader HD voor iPad: handel drijven op gevaarlijke zeeën

Het bordspel Ancient Trader HD is op de iPad verschenen en het is weer eens lekker anders dan Kolonisten van Catan, Carcassonne en Ticket to Ride. Je kan het spel met vier spelers op één iPad spelen.

Ancient Trader header iPadHet ontbreekt de iPad niet aan goede bordspellen. Met RISK, Kolonisten van Catan en de fantastische apps Carcassonne en Ticket to Ride, zijn een paar van de grootste (moderne) klassiekers op Apple’s tablet vertegenwoordigd. Daarom is het leuk dat er nu ook een totaal onbekend bordspel voor de iPad uit is gekomen. Ancient Trader HD laat spelers op zee varen en handelen en is gedrapeerd in een unieke visuele stijl.

De spelers zijn nautische handelaren die bij elke haven een opdracht kunnen vervullen en een nieuwe missie kunnen meekrijgen. Die opdrachten moeten onderweg en in andere havens vervuld worden. Ancient Trader HD kaart met spelersDat dien je niet alleen sneller en vernuftiger te doen dan je tegenstanders; je vecht ook nog eens met de gevaren van het bord. Je verkent de kaart in het dichte wolkenveld beetje bij beetje en kan zomaar ineens in gevecht raken met een niet-speler.

Vechten gaat in Ancient Trader HD een beetje als steen-papier-schaar. Jij en de tegenspeler leggen een aantal gekleurde kaarten met een eigen waarde. Er zijn kleuren die elkaar de bons geven, maar het getal erop kan een gevecht in balans houden. Er zijn drie rondes en als je die wint, verdien je goud. Het juist inzetten van kaarten is een belangrijk onderdeel dat je al snel doorhebt.

Ancient Trader HD is een uitgebreid spel. Het heeft drie vaste kaarten waarop je kan spelen, maar kan ook (vergelijkbaar met de Catan-uitbreiding Zeevaarders) zelf een kaart uitleggen. Ancient Trader HD vechtenJe kan zelf de grootte van de kaart instellen en de moeilijkheid ervan bepalen in beginners, advanced en expert-maps. Daarnaast kun je zelf instellen wat het einddoel is: geld, welzijn, meer geld, meer welzijn of Ancient Guardian – het echte doel waarin je het meeste punten vergaart. Het spel kan in je eentje of met vier spelers op één iPad gespeeld worden. Daarbij wordt de iPad aan elkaar doorgegeven. Vier pagina’s Engelstalige uitleg moeten het spelprincipe voor iedereen duidelijk maken.

Downloaden: Ancient Trader HD (€2,39)
Downloaden: Ancient Trader HD Free (gratis, met reclame)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 11:46
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, carcassonne, kolonisten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.