iOS game-update: Tabletop Defense, Alien Hive en grappige Indiana Stone

Indiana Stone is een hilarische persiflage op Indiana Jones én Temple Run-achtige games en Alien Hive is een mooi vervolg op Triple Town.

GU DO Indiana Stone iPhone iPadMinecraft is niet alleen Minecraft, het is zo’n beetje een genre geworden door de visuele stijl van enorme blokken. Maar om nou te zeggen dat die visuele stijl veel leuks heeft opgevelerd, naast een positieve uitschieter als Block Fortress… nee. Maar nu is er een game die een hak zet op tegelijk Indiana Jones én Temple Run-achtige games. Dat is Indiana Stone, een spel uitgevoerd in de bekende blokkenstijl en vooral ook een spel dat je eigenlijk alleen maar met een grote glimlach kan spelen. En er zijn meer nieuwe games de moeite van het bekijken waard.

Alien Hive: pittige match-3

GU DO Alien Hive match-3Alien Hive lijkt op de screenshots misschien een regelrechte kloon van Triple Town en qua spelprincipe lijkt het er ook op, maar het is net anders. Net als in dat drie-op-een-rij spelletje, pardon, match-3 game natuurlijk, zet je hier drie gelijke objecten bij elkaar zodat ze samen één geëvolueerde versie van dat object vormen en weer ruimte maken voor twee andere lege vakjes in het speelveld – waar je vervolgens weer andere objecten op kan combineren. De bepalende wijziging aan het concept is dat je Alien Hive bestuurt als een schuifpuzzel. Je zet dus niet elke beurt één item in het veld, maar hebt één gat in het veld waarnaast je items kan verschuiven om te combineren. Dat vergt een radicaal andere speelwijze dan elke match-3 die je hiervoor hebt gespeeld, en om het nog maar even lastiger te maken, kamp je ook nog met een beperkt aantal zetten dat je kan uitbreiden door kristallen te combineren. En om je nog verder te overdonderen zijn er tientallen power-ups die je kan sparen of middels in-app aankopen kan scoren om je speelduur te rekken en zoveel mogelijk geëvolueerde vormen in het speelveld neer te zetten. Mooi vormgegeven, zwaar leunend op in-app aankopen maar lekker verfrissend, dit match-3 spel.
Downloaden: Alien Hive (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Tabletop Defense: speelgoedverdediging

GU DO Tabletop Defense iPad iPhoneSpellen met Toy en Defense en vooral een combinatie daarvan doen het aardig in de App Store, dus hier is Tabletop Defense. Nee, geen speelgoed in de naam, maar wel met speelgoed in de setting. Tabletop Defense is een tower-defense spelletje waarin je strategisch torens plaatst en uitbouwt tegen een invasie van soldaten en voertuigen die je moet afslaan. Op een keukentafel. Je begint met een klein budget, maar vergaart al snel meer geld voor upgrades en simpelweg meer torens. Tien levens kwijt? Probeer het opnieuw. Tabletop Defense telt 24 levels, 5 kanonnen, 7 vijanden, meerdere snelheidsinstellingen en buiten de cijfertjes, vooral een smakelijke 3D-omgeving. Dat doet een beetje aan alsof het door basisscholieren is geknutseld op de vrijdagmiddag, met kartonnen flatgebouwen, bruggen en bomen. Het ludieke uiterlijk weet nog aardig te verbloemen dat je Tabletop Defense heus wel eens eerder, in een andere gedaante weliswaar, hebt gespeeld.
Downloaden: Tabletop Defense (€1,79, universeel, iOS 4.0+)

GU DO Tabletop Defense iPad

Trailer van de Dag: Indiana Stone

GU DO Indiana Stone iPad iPhoneMinecraft heeft eigenhandig gezorgd voor een karrenvracht aan blokkenspellen die vaak echt niks anders doen dan Minecraft kopiëren. Maak nu kennis met ontwikkelaar TwinSky Games! Die heeft gebroed op iets dat zo fout is, dat het goed is. Indiana Stone is een persiflage op een onbestaand Indiana Jones-spel waarin je onbeperkt achterna wordt geze… Ho wacht, dat spel is Temple Run! Indiana Stone is een persiflage op talloze Temple Run-achtige games, waarin je ditmaal zelf de achtervolging inzet als rollende steen. Met kantelbewegingen en sprongen rol je achter een blokhoofdversie van Indiana Jones en doe je eigenlijk precies hetzelfde als in andere highscore-spelletjes: je ontwijkt in hoog tempo het ene na het andere object dat ter plekke voor je wordt neergezet. Behalve woordgrappen als ‘In this game, you rock!’ en ‘This is a ROLL reversal’, heeft het spel ook nog inhoud. Je bezoekt verschillende locaties als Egypte en China en het spel heeft ook gewoon vier speltypes. Een verhaalmodus, uitdagingen en een oneindig speltype voor highscores en dan is er de QuickRoll om even kort mee te spelen. Je begint je verzamelavontuur naar nieuwe gebieden en allerlei betere rotsen echter gewoon in de verhaalstand waarin je Indiana met steeds meer levens zo snel mogelijk moet zien te overrollen. De verhaalmodus voelt in het begin een beetje makkelijk, maar dat wordt snel rechtgezet. Indiana Stone ziet er niet alleen leuk uit, het bestuurt ook uitstekend en is werkelijk een erg grappig spel. Ja: steengoed!
Downloaden: Indiana Stone (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen game, highscore, iculture speelt, temple run, tower defense

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.