Controversieel spel Sweatshop HD uit App Store verwijderd

Apple heeft het controversiële iPad-spel Sweatshop HD uit de App Store verwijderd. Apple voelt zich niet gemakkelijk bij het thema.

SweatshopApple heeft het iPad-spel Sweatshop HD uit de App Store verwijderd. De game uitte kritiek op de werkomstandigheden in kledingfabrieken, waar volgens het spel tegen lage tarieven zeer veel gewerkt moet worden. Om de kosten in het spel te drukken en gestelde doelen te halen, waren spelers al snel gedwongen om mensenrechten te schenden. Apple zegt liever niet een spel te willen verkopen waarin spelers als manager zulke keuzes moeten maken in een kledingfabriek.

Apple’s bericht naar ontwikkelaar de ontwikkelaar was als volgt:

[Wij vinden het] ongemakkelijk om een spel te verkopen gebaseerd op het runnen van een [zogeheten] sweatshop.

Sweatshop HD richtte zich op de kledingindustrie, waardoor bijvoorbeeld de productie van Apple-producten in China niet aan bod komt. Er is echter weinig fantasie voor nodig om de slechte werkomstandigheden in Sweatshop te koppelen aan de arbeidsomstandigheden in Chinese fabrieken verantwoordelijk voor Apple-producten. Dat terwijl recente rapporten er juist op wijzen dat de werksituatie daar dankzij Apple fors is verbeterd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 16:30
Categorieën Games, Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.