Bejeweled Blitz voor de iPad verschenen

Bejeweled Blitz is uitgebracht voor de iPad! Dat betekent dat we nu ook op groot scherm diamanten kunnen combineren in deze chaotische match-3 modus waarin je één minuut hebt voor een highscore.

Bejeweled Blitz iPadEindelijk hoef je Bejeweled op de iPad niet meer met een opgerekt, klein iPhone-scherm te spelen. De gratis game Bejeweled Blitz is na de nieuwste update een universele applicatie geworden en daarmee geoptimaliseerd voor de iPad. Blitz is de gratis variant van het spel waarin je drie diamanten of meer moet combineren en weghalen. In het spel heb je een minuut de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren.

Je kan het spel offline spelen om constant je eigen highscores te verbeteren, maar het is leuker als je het spel koppelt aan je Facebook-account. Dan kun je elke week een nieuwe highscore zetten tegen je vrienden op dat sociale netwerk. Ondanks de update met iPad-optimalisatie, zitten er trouwens nog wel zwarte randen om het scherm heen.

Blitz heeft allerlei trucjes om je zoveel mogelijk punten in een minuut te laten halen. Bejeweled Blitz iPad in actieDe voornaamste zijn de drie power-ups die je vooraf een potje kan selecteren. Daar betaal je virtueel geld voor, dat je tijdens het spelen van potjes en met een soort gokkast elke dag kan behalen. Als je wilt, kun je virtueel geld ook bijkopen met echt geld.

De power-ups zorgen er bijvoorbeeld voor dat je vijf seconden langer mag doorspelen, dat er meteen al een scoreverdubbelaar in het veld ligt of dat je één keer in het potje alle speciale blokken automatisch opraapt. De speciale blokken schuiven het veld in op het moment dat je een 4-op-een-rij maakt, of zelfs 5 of 6 diamanten van dezelfde kleur in één beweging combineert. Als je goed presteert, vallen er bovendien meer verdubbelaars in beeld die essentieel zijn om je highscore te verbeteren.

Deze nieuwe versie van Bejeweled Blitz was er reeds een week voor de iPhone. Tegelijk met Blitz verscheen ook een nieuwe versie van de originele Bejeweled, met drie spelstanden die je zo lang als je kan, kunt spelen. Het is nog niet bekend of die gewone Bejeweled ook geschikt wordt gemaakt voor de iPad.

Downloaden: Bejeweled Blitz (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 13:17
Categorie Games
Onderwerpen bejeweled, facebook, match-3, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.