Call of Duty: Black Ops Zombies: nazi-zombies schieten op de iPad

Call of Duty: Black Ops Zombies is een nieuwe shooter voor de iPad, iPhone en iPod touch die de zombie-extra van de populaire game Call of Duty Black Ops bevat. Je kan met 3 andere spelers online knallen en praten tegelijk.

COD Black Ops Zombies iPad schietenDe extra van het voorlaatste deel uit de populaire Call of Duty-serie is uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch. Het schietspel was al een tijdje beschikbaar in de Amerikaanse App Store, maar is nu ook te downloaden in Nederland en België. In Call of Duty: Black Ops Zombies neem je het in een verlaten landhuis op tegen horde na horde zombies die het bestormt. Dat kan je alleen doen, maar ook met drie anderen samen online. Er is zelfs Voice Chat voorhanden, zodat je tijdens het gamen met je teamgenoten kan praten.

Black Ops Zombies bestaat uit twee gedeelten. Het eerste is een echte first-person shooter en de hoofdmoot van het spel. Je bekijkt het door de ogen van jouw persoon en ziet van jezelf alleen je eigen wapen in beeld. Met een linker stick op het scherm loop je en met een rechter kijk je rond. Je kan er ook voor kiezen om overal op het beeld te swipen om te kijken, of de iPad te kantelen. Zo haast je van ingang naar ingang waar de nazi-zombies vandaan komen, om ze daar te doden en vervolgens de ingang te barricaderen met houten planken. COD Black Ops Zombies Dead-Ops ArcadeVoor elke reparatie en moord krijg je punten, waarvan je nieuwe wapens kan kopen en deuren kan openmaken naar een volgend vertrek in het huis. Daar zijn dan ook weer meer zombie-ingangen en nieuwe wapens.

Het andere speltype is Dead-Ops Arcade. Dat bestuur je van bovenaf en kan eveneens alleen of met drie anderen online gespeeld worden. Ook hier loop je met een linker stick en richt je met een rechter, maar dat is een stuk eenvoudiger omdat je alleen ‘plat’ kan kijken door het camerastandpunt. Je hoeft niet ook nog eens naar boven of beneden te kijken. Dead-Ops is vooral veel sneller dan de hoofdmodus. In plaats van af te wachten tot de zombies op jou afkomen, jaag ze zelf achterna in verschillende ruimtes.

Call of Duty: Black Ops Zombies is ondanks de twee speltypes niet het meest uitgebreide schietspel voor de iPad. Het is bijvoorbeeld lang niet zo’n totaalpakket als Modern Combat 3, die voorzien is van een uitgebreide verhaallijn en een online multiplayer. Black Ops Zombies is vooral leuk als je het online speelt en ondertussen praat met medestanders over hoe de volgende zombies moeten worden omgelegd.

De zombie-modus was een extraatje bij het vorig jaar voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc uitgebrachte schietspel Call of Duty Black Ops. Diens verhaallijn en verdere online multiplayer vind je niet in de iPad-versie.

Downloaden: Call of Duty: Black Ops Zombies (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2011, 13:32
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.