Barack Obama gaat campagne voeren via iPhone-fotodienst Instagram

De Amerikaanse president Barack Obama heeft afgelopen nacht zijn eerste foto's via het sociale fotonetwerk Instagram gedeeld. De eerste foto vergaarde al snel meer dan duizend likes en leverde hem meer dan tienduizend volgers op.

Barack Obama InstagramDe Amerikaanse president Barack Obama mijdt sociale media niet om zijn politieke campagne vooruit te helpen. Zo zette hij tijdens de presidentsverkiezingen nog Twitter in om zijn kiezers te mobiliseren. Nu er nieuwe verkiezingen naderen, lijkt hij zich nogmaals op het internet te richten: zo heeft hij afgelopen nacht zijn eerste foto’s via de iPhone-app Instagram gedeeld.

In de eerste foto zien we Obama terwijl hij klaarzet om bezoekers toe te spreken tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Iowa. In de afgelopen zeven uur heeft de foto 1.125 likes weten te verzamelen en werd hij meerdere malen geretweet via de Twitter-account van Obama. Een tweede foto van een beamer die een betoog van Obama toont, kreeg binnen zes uur 462 likes. Barack Obama heeft op het moment van schrijven meer dan 10.000 volgers op Instagram.

Obama is inmiddels actief op meerdere sociale netwerken, maar de keuze voor Instagram is bijzonder. Om foto’s op het netwerk te zetten heb je namelijk een app nodig die alleen voor de iPhone beschikbaar is. Dit betekent echter niet dat Obama zelf een actief iPhone-gebruiker is: zijn Instagram-account wordt net als zijn Twitter-profiel beheerd door zijn campagneteam. Het is wel al langer bekend dat de Amerikaanse president een iPad 2 in zijn bezit heeft. Op Flickr heeft Obama al een account, waar momenteel foto’s van de campagne-activiteiten te zien zijn. Ook op het Flickr-account van het Witte Huis zijn veel Obama-foto’s te zien, maar die zijn net als de meeste andere foto’s niet gemaakt door Obama zelf.

Downloaden: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 10:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, obama

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.