Apple haalt iPhone-game Vector Tanks offline onder druk van Atari

Atari zou een aantal illegale kopieën van Atari-klassiekers uit de App Store hebben laten verwijderen, meent de ontwikkelaar van Vector Tanks.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vector-tanksDe iPhone-game Vector Tanks is uit de App Store verdwenen. Volgens de gedupeerde ontwikkelaar komt dat, omdat Atari de jacht op illegale kopieën van klassiekers heeft geopend. Atari zou Apple onder druk hebben gezet om dergelijke games te verwijderen. Op het moment is nog maar de naam van één verwijderde game bekend, Vector Tanks van Black Powder Media. Dit is een game die doet denken aan Atari’s Battlezone. De boze ontwikkelaar beweert dat hij heeft geprobeerd om de content van Atari te licenseren om Vector Tanks te kunnen ontwikkelen, maar dat het niet lukte om met ze in contact te komen. Het leek alsof Atari “van de aardbodem was verdwenen”.

Apple was blijkbaar wel bereikbaar, want zij haalden de 3D-game zonder verder overleg offline. De ontwikkelaar spreekt over een “speciale relatie” tussen Apple en Atari, waardoor ze niet de moeite nemen om de tegenpartij aan het woord te laten. “Alles wat op een Atari-klassieker lijkt, heeft een copyright-claim gekregen”, meldt ontwikkelaar Black Powder Media op een Kickstarter-pagina die ze hebben geopend om een toekomstige game te ontwikkelen.

vector-tanks-3

Vector Tanks 3 moet zo’n indrukwekkende game worden, dat Atari ze niets kan maken. De derde versie van de tankgame krijgt snellere voertuigen en aanvallers die uit de lucht komen. Daarmee wijkt het af van Atari’s spelidee. ‘The Visceral Adventures of Vic Vector’ wordt de subtitel voor de nieuwe game. Voorlopig lijkt er van een grootscheepse opschoonactie van Atari-klonen in de App Store nog geen sprake.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 12:08
Categorie Games
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.