Baby: Nederlandse app voor de allerkleinsten

Baby is een Nederlandse applicatie bedoeld voor de allerkleinsten die met hun handjes al aan de iPhone, iPad of iPod touch mogen zitten. Zo kunnen ze spelen met vormen, eten en dieren.

Baby app voor iPhone iPod touchHet Nederlandse bedrijf moblio.nl heeft onlangs een nieuwe applicatie uitgebracht voor de allerkleinste iPhone en iPod touch-verkenners. Baby™ richt zich op kinderen van 0 tot en met 4 jaar en biedt in drie leeftijdsklassen leerzaam vermaak met dieren, vormen en eten. De applicatie is gratis, maar voor een uitbreiding betaal je 79 eurocent per categorie. De app is overigens universeel, dus ook te gebruiken op de iPad.

Baby geeft een beetje dezelfde indruk als een stuk plastic met drie knoppen waaruit dierengeluiden komen; het stelt bijna niks voor, maar een baby kan zich er oneindig mee vermaken. Opvallend is dat er bij de afbeelding van dieren niet gekozen is voor cartoontekeningen, maar voor foto’s. De gehele layout lijkt opgetrokken uit karton. Het ziet er een beetje sober uit.

Baby iPhone welk dier hoor jeIn de eerste leeftijdsklasse, 0-12 maanden, zijn er in de categorie dieren drie plaatjes te zien waar de kleine tussen kan swipen. Een lammetje, een kip en een poes. Diezelfde plaatjes komen terug in de categorieën 12-24 maanden en 2 tot 4 jaar, alleen dan hebben ze net een iets andere functie. Oudere baby’s zien dezelfde plaatjes en horen er een dierengeluid bij en de oudsten onder de jongsten moeten raden welk geluid bij welk dier hoort. Zo ontwikkelen de appel, banaan en aardbei in de categorie eten zich tot een drie-op-een-rij spelletje en is er een memory-spelletje met twaalf vakjes in de hoogste leeftijdsklasse vormen.

Baby app voor iPhone soortenAls ouder is het mogelijk om rechtsboven in het speelscherm een slotje in te drukken, zodat je kind niet terug kan naar het hoofdmenu, want daar vind je de optie voor de aankoop van de In-App Purchases. Als ouder moet je vermoedelijk nog wel even bijspringen bij de betekenis van een ster. De vorm die daarbij afgebeeld is, is namelijk een ster in een bal.

Downloaden: Baby™ (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 20:30
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen baby, kinderen, kleuters, onderwijs, peuters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.