Capture: snel video’s maken met handige app

Met de applicatie Capture kun je snel video's opnemen. De app begint namelijk gelijk met opnemen zodra je deze opent. Zo mis je nooit meer een opmerkelijke gebeurtenis of een belangrijk moment.

Capture pictogramJe hebt het vast wel eens meegemaakt: je ziet een opvallende gebeurtenis en grijpt naar je iPhone om de camera-app op te starten, maar voordat de camera volledig gestart is en klaar is om op te nemen is het alweer voorbij. Met de nieuwe applicatie Capture zal je dat niet snel meer gebeuren. De applicatie begint namelijk gelijk video op te nemen op het moment dat je de applicatie opstart. Wanneer je de applicatie afsluit wordt de video opgeslagen op je camerarol. Zo hoef je niet meer seconden lang te staren naar het scherm, wachtend totdat de camera klaar is om op te nemen.

De applicatie blinkt uit in eenvoudigheid: de applicatie heeft een minimalistische gebruikersinterface en de instellingen kunnen alleen veranderd worden in de Instellingen-app, zodat de applicatie zo min mogelijk hoeft te laden. Je kunt in de applicatie ook tappen om het beeld op een ander punt te laten focussen. Bezitters van een iPhone 4 kunnen in de applicatie ook de LED-flitser aanzetten.

Verder kun je dubbeltappen om uit te zoomen en in de Instellingen kun je de oriëntatie van de app vastzetten. Daarnaast kun je ook instellen dat de app bij het opstarten niet meteen begint met opnemen, alhoewel dat tegen het doel van de applicatie ingaat. De ontwikkelaars raden aan om de applicatie in je dock te zetten, zodat je de app altijd snel kunt vinden. De applicatie werkt niet op de iPhone 3G en de eerste generatie iPhone.

Downloaden: Capture (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 21:39
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, opname, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.