iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Appverzamelingen nu als aparte categorie in App Store

Apple heeft appverzamelingen als aparte categorie in de App Store gezet. De verzamelingen bestaan uit apps rond een bepaald thema, bijvoorbeeld reizen, studie of sport.

appverzamelingen 1Apple heeft op de website regelmatig lijstjes met allerlei apps. Apps voor je werk, voetbalapps, apps om te reizen of om nieuws te lezen. Deze appverzamelingen zijn nu omgezet naar een aparte categorie binnen de App Store. De appverzamelingen met games zijn wel een aanrader, de andere verzamelingen laten nog wel eens te wensen over. Voor het lezen van nieuws beveelt de apps NU en NOS aan (die kent iedereen al) en verder vooral buitenlandse apps, zelfs die van de Amerikaanse publieke omroep NPR en van Fox News, NBC en CNBC, USA Today en Washington Post. Voor ontwikkelaars zit er echter wel een voordeel aan deze lijstjes: als je door Apple genoemd wordt, is dat goed voor de downloadcijfers.

Apple bracht soms ook nieuwe verzamelingen uit die niet meer werden bijgewerkt, of die voor heel Europa leken te zijn bedoeld. Wel was er de afgelopen tijd een verbetering zichtbaar, sinds er werd begonnen met App van de Week (deze week is dat Vintique) en het uitreiken van prijzen voor beste apps. De Appverzamelingen zijn op de iPhone in de App Store-app en op de desktop in iTunes te bekijken. Op de iPad zijn ze nog niet aanwezig.

appverzameling 2

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 22:43
Categorie Uncategorized
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.