Apple wijst apps met UDID-toegang vanaf 1 mei af

Apple begint op 1 mei formeel met het afwijzen van iPhone-applicaties die gebruikmaken van UDID. Ook iPhone 5-ondersteuning is vanaf die datum verplicht.

Reclametracking iOS 6Apple begint op 1 mei officieel met het afwijzen van iOS-applicaties die toegang hebben tot de UDID van gebruikers. Dit heeft Apple bekendgemaakt op de developer-website. Ontwikkelaars die graag advertentie-gerelateerde informatie willen vergaren, wordt verzocht om over te stappen naar Apple’s Advertising Identifier in iOS 6. Je kunt vanaf 1 mei ook geen apps meer indienen die niet gebruikmaken van het Retina-scherm en de 4-inch resolutie van de iPhone 5.

We weten al langer dat Apple graag van UDID-gebruik in apps afwil. Vorig jaar begon Apple eigenlijk al met het afwijzen van UDID-applicaties. De nieuwe aankondiging suggereert dat Apple formeel nog niet hiermee van start was gegaan en dat dit vanaf 1 mei wel het geval zal zijn.

Door ontwikkelaars te dwingen Apple’s Advertising Identifier te gebruiken, wordt het voor iOS-gebruikers makkelijker om advertentietracking uit te schakelen. Je kunt de volgmogelijkheid namelijk uitzetten via Instellingen > Algemeen > Info > Reclame > Beperk reclametracking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 9:51
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, udid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.