Apple wijst apps met Flickr-integratie af

Apple is begonnen met het afwijzen van apps die Flickr gebruiken.

flickr appApple lijkt te zijn begonnen met het afwijzen van apps die foto’s naar Flickr kunnen exporteren. Het gaat specifiek om apps waarbij je je kunt aanmelden bij je Flickr-account via een browserweergave in de app. Het probleem daarbij is dat je vanuit deze pagina verder kan bladeren naar een pagina waar je een betaald Flickr Pro-account kunt afsluiten. Daarmee wordt regel 11.13 van de richtlijnen voor ontwikkelaars overtreden, waarin het is verboden om abonnementen te verkopen buiten het systeem van Apple om. Vorig jaar liepen ook meerdere ontwikkelaars tegen het probleem aan, met apps die toegang gaven tot Dropbox. Dit probleem is inmiddels opgelost.

snapseed flickrDat er een soortgelijk probleem voor Flickr aan zat te komen, was een week geleden al te merken. Snapseed maakte bekend dat ze de Flickr-ondersteuning voor iPhone en iPad hadden weggehaald uit de app. Ontwikkelaar Nik Software gaf toen als toelichting dat Flickr-support tijdelijk was uitgeschakeld wegens een overtreding van de App Store-regels. “We werken samen met Flickr en Apple aan een oplossing om de Flickr-support terug te brengen in Snapseed”, aldus Nik Software.

Een ontwikkelaar meldt nu in Yahoo Groups dat zijn app is afgewezen, omdat regel 11.13 is overtreden. De betreffende app gaf gebruikers de mogelijkheid om zichzelf aan te melden bij Flickr door gebruik te maken van oAuth. Het probleem is dat gebruikers vanuit het browserscherm dat wordt getoond kunnen doorbladeren naar een andere pagina, waar ze het betaalde abonnement kunnen afsluiten. Flickr is op de hoogte en werkt aan een oplossing, die voldoet aan de richtlijnen van Apple. Ontwikkelaars kunnen hun apps straks opnieuw indienen, zonder dat ze hun code hoeven te wijzigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 16:20
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen app store, flickr, richtlijnen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.