Apple weigert Nederlandse foto-applicatie PhotoQ in App Store

De Nederlandse fotografenwebsite PhotoQ heeft een iPhone-applicatie gemaakt, maar deze is geweigerd door Apple wegens seksueel getint materiaal.

photoq websiteApple wil de Nederlandse applicatie PhotoQ niet toelaten in de App Store, omdat er seksueel getint materiaal in staat. PhotoQ is bedoeld voor professionele fotografen, die hun portfolio op de iPhone willen tonen. De applicatie wordt nu aangepast en opnieuw ingediend bij Apple. PhotoQ is een website voor fotografen, waar ook kunstzinnig bedoelde blootfoto’s te zien zijn. Bij dergelijke applicaties moet de ontwikkelaar een 17+ waardering geven, om te voorkomen dat jongere gebruikers met seksueel getint materiaal, geweld of drugs worden geconfronteerd.

In de iPhone-applicatie kunnen gebruikers zich abonneren op een portfolio. Je krijgt dan automatisch de nieuwste foto’s van favoriete fotografen te zien. Edie Peters van PhotoQ.nl vindt dat Apple de journalistieke vrijheid beknot, omdat de foto’s niet bedoeld zijn om erotisch genot op te wekken. De applicatie is gemaakt door Guppies in the Dark, die al eerder een iPhone-applicatie maakte waar Apple niet blij mee was: JeePee, een applicatie waarin een cartoonversie van Jan-Peter Balkenende een dansje maakte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2010, 12:42
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen afwijzing, app store, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.