Apple past iTunes-voorwaarden aan voor kinderen tot 13 jaar

Apple heeft de iTunes-voorwaarden aangepast voor kinderen tot 13 jaar. Het is toegestaan om een eigen iTunes-account te hebben, beheerd door een erkend onderwijsinstituut.

kids-ipadsApple heeft de voorwaarden van iTunes aangepast, waardoor het voor kinderen onder de leeftijd van 13 mogelijk wordt een eigen iTunes-account te gebruiken. Het account moet op verzoek van een goedgekeurde onderwijsinstelling zijn gemaakt. Voorheen was het voor kinderen onder de 13 jaar officieel niet mogelijk om een iTunes-account te hebben. Ze konden overigens wel gebruik maken van apps en muziek via een iTunes-account van de ouders of andere volwassenen.

De aanpassing in de voorwaarden loopt vooruit op plannen van Apple om gebruik van iPads in het onderwijs extra te stimuleren. De leeftijdsgrens van 13 gaf problemen bij scholen die iPads in het klaslokaal wilden gebruiken en daarbij de regels streng wilden naleven. Door de leeftijdseis te laten vallen kunnen deze scholen straks zonder gewetensbezwaren accounts aanmaken voor kinderen onder de dertien.

In de voorwaarden bij het aanmaken van een nieuw Apple ID is te lezen (Engelstalige tekst):

This iTunes Service is only available for individuals age 13 years or older, unless you are under 13 years old and your Apple ID was provided to you as a result of a request by an approved educational institution.

De voorwaarden op de Belgische en Nederlandse pagina zijn nog niet aangepast en stellen kortweg dat je 13 jaar of ouder moet zijn:

Deze Dienst is beschikbaar voor personen van 13 jaar of ouder.

De nieuwe voorwaarden hoeven niet te worden getoond aan bestaande gebruikers, omdat die immers al hebben ingestemd met het feit dat ze 13 jaar of ouder zijn.

Apple zou plannen hebben om betere hulpmidden voor docenten te maken. Rondom de uitrol van iOS 7 in het najaar van 2013 zullen we daar meer van horen. Apple heeft in iOS 7 ook al nieuwe opties voor mobiel beheer van apparaten toegevoegd. Docenten kunnen straks beheerde apps instellen, de toegankelijkheidsopties wijzigen (zodat kinderen niet tussendoor stiekem een spelletje gaan doen) en voorkomen dat er wijzigingen worden aangebracht in de accountgegevens. Ook kunnen docenten straks de toegang tot een bepaalde app blokkeren op de iPad van een scholier, om zeker te weten dat de hele klas met dezelfde taak bezig is.

Het gaat goed met de verkoop van iPads aan scholieren. Kortgeleden werd nog bekend dat Apple voor $30 miljoen aan iPads heeft verkocht, zodat scholieren in Los Angeles met een iPad kunnen leren werken. En de president van Turkije heeft 4,5 miljard dollar uitgetrokken om 15 miljoen iPads aan Turkse schoolkinderen te geven, al is onduidelijk of die deal inmiddels rond is.

Foto bovenaan dit artikel: Flickr CC, flickingerbrad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2013, 10:16
Categorie Kinderen
Onderwerpen game, itunes, kinderen

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.