#Trend for Twitter: welke hashtags gebruikt je timeline?

De iPhone-app #Trend for Twitter laat de hashtags zien waar je gevolgden niet over uitgepraat raken. Je kijkt tot 1000 tweets terug in de tijd.

Trend for Twitter iPhoneWaar hebben de mensen die je volgt op Twitter het over? Welke onderwerpen gaat ze aan het hart of waar houden ze zich mee bezig? De gratis applicatie #Trend for Twitter brengt het in kaart. Hier geen wereldwijde trending topics of de meest besproken onderwerpen op landelijk niveau, maar echt de onderwerpen van de mensen die je zelf volgt. Je koppelt je account aan de applicatie en de meest aangetroffen hashtags van de laatste berichten worden opgehaald.

Je kan met een schuiver zelf aangeven hoeveel berichten er geladen moeten worden. Standaard staat hij op 200 recente berichten ingesteld, maar je kan hem maximaliseren naar 1000 tweets. Als je heel veel mensen volgt, is het misschien nog steeds aan de kleine kant. Maar het geeft in ieder geval een beeld. De meest gevonden resultaten komen in statusbalken in beeld.

Het is niet alleen een applicatie om te zien welke onderwerpen er populair mee zijn. Gelukkig kan je er ook de volgende stap mee nemen. Druk op een hashtag en je ziet de tweets die hem gebruiken. Dat er soms één persoon is met meerdere tweets binnen een hastag, maakt Trend niet uit. Alle tweets met die hashtag worden gewoon neergezet. De tweets zelf zijn niet optimaal leesbaar. De gebruikte letter is wat klein en smal. Wel zie je profielfoto’s, namen en een tijdstip van plaatsing van de tweet handig vermeld staan. Links zijn actief en openen in een in-app browser en je kan zelfs meerdere tweets selecteren om te retweeten onder je eigen account. Helaas kan je ze niet inplannen, zoals met Hootsuite of Buffer.

Trend for Twitter iPhone balken Trend for Twitter tweets met dtv

De laatste optie in Trend for Twitter staat er een beetje apart bij. Daarmee kan je zelf een tweet opvoeren met de hashtag waar je op zoekt. Zo lijkt #Trend een erg handige app om een hashtag te volgen en er zo lekker over mee te bomen. Maar helaas: een manier om de resultaten te verversen op de pagina ontbreekt. Daarvoor mag je toch uitwijken naar een volwaardige Twitter-cliënt als Twitter of Tweetbot zelf.

Downloaden: #Trend for Twitter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 21:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen hashtags, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.