Math 42 legt wiskundesommen uit op iPad en iPhone

Math 42 is een nieuwe wiskunde-app voor iPhone en iPad die je moeilijke berekeningen, vergelijkingen en andere wiskundesommen helpt oplossen.

math-42Bij wiskunde en rekenen denken we vooral aan apps waarmee kinderen van de lagere schoolleeftijd eenvoudige sommetjes leren maken. Optellen en vermenigvuldigen, veel moeilijker wordt het niet. Maar er zijn ook apps gericht op de middelbare school, zoals de nieuw verschenen app Math 42. Deze app helpt scholieren vanaf de brugklas tot zo’n 15 jaar om hun wiskundevaardigheden te verbeteren. Je krijgt suggesties voor het oplossen van lastige problemen. Zo helpt de app je om een complexe vergelijking op te lossen, zonder dat je het antwoord meteen krijgt voorgekauwd. Er zijn heel wat scholieren die moeite hebben met wiskunde, dus het is eigenlijk verbazingwekkend dat er nog zo weinig apps voor deze leeftijdsgroep zijn.

Math 42 wordt gemaakt het Berlijnse bedrijf Cogeon en is zowel Engels- als Duitstalig te gebruiken. Het cijfer 42 verwijst uiteraard naar het ‘ultieme antwoord op alles‘. De app helpt je belangrijke concepten uit de wiskunde onder de knie te krijgen en helpt je deze toe te passen op eigen huiswerkopdrachten. Je voert de opdracht in de app in en Math 42 gaat je helpen om het juiste antwoord te vinden. Dit gebeurt stapsgewijs, waarbij wordt uitgelegd hoe je tot een oplossing kunt komen. Ook krijg je te zien als er meerdere methoden zijn om tot een antwoord te komen. Je kunt ook een proefwerkfunctie gebruiken, om te kijken hoe goed je zelfstandig in staat bent om de wiskundeopdrachten uit te voeren. Je krijgt meteen een indruk op welke punten je nog moet bijspijkeren. Breuken en lineaire vergelijkingen zijn geen probleem meer. Bovendien bevat de app de mogelijkheid om grafieken te tonen.

Alternatieven zijn Math. (gratis, maar met vrij dure in-app aankopen) en Quick Homework Help (gratis. Maar beide zien er minder overzichtelijk uit dan Math 42. Wat Nederlandse apps betreft kun je ook eens kijken naar de app Wiskunde Examens, waarmee je alleen kunt oefenen.

Downloaden: Math 42 (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

math42

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2013, 11:14
Categorie Onderwijs
Onderwerpen school, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.