Apple maakt lijst ‘Het Beste van App Store 2012’ bekend

Apple heeft de lijst met beste apps van 2012 bekendgemaakt. De beste app van 2012 is volgens Apple Action Movie FX en de beste game is Rayman Jungle Run.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

best apps 2012Apple heeft traditiegetrouw de lijst bekendgemaakt met de beste apps van 2012. Bovenaan de lijst met beste iPhone-apps staat Action Movie FX en de game Rayman Jungle Run gaat aan de haal met de titel ‘beste game van 2012’. Bovendien zijn er twee finalisten: de in Nederland nog niet als mainstream bekendstaande dienst Airbnb waarmee je bij huiseigenaren onderdak kunt vinden en de app Super Hexagon. Bij de iPad won de tekenapp Paper de hoofdprijs en werd The Room uitgeroepen tot beste game.

Daarnaast heeft Apple een hoop andere apps genomineerd in verschillende categorieën. Hieronder vind je de volledige lijst. Een mooie gelegenheid om eens te kijken of je app-collectie compleet is, al moet je er rekening mee houden dat het apps zijn die een wereldwijd publiek moeten aanspreken. Typisch Nederlandse apps vind je er daarom nauwelijks tussen. De meest Nederlandse app is die van de NOS, de duurste app in de lijst is de game The World Ends with You.

ontspanningsgames

Ontspanningsgames

trendbrekers

Trendbrekers

gamen nieuwe stijl

Gamen nieuwe stijl

toveren met foto en video

Toveren met foto en video

geweldige rengames

Geweldige rengames

intuitieve touch

Intuïtieve touch

retro-games

Retro-games

delen met vrienden

Delen met vrienden

pronkstukken

Pronkstukken

appjuweeltjes

App-juweeltjes

gamejuweeltjes

Game-juweeltjes

Daarnaast bracht Apple een lijst uit van de meest populaire betaalde apps van het afgelopen jaar. Het zal niet verbazen dat apps als WhatsApp en Angry Birds Space daarin hoog genoteerd staan. Ook Draw Something van OMGPOP bleek een ware kaskraker. Bij de gratis apps zal Apple met tegenzin de app YouTube in de lijst hebben opgenomen. Die app werd immers uit iOS 6 weggehaald en is nu los verkrijgbaar. Bij de apps die het meest hebben opgebracht is goed te zien welke apps juist níet populair zijn onder de iPhoneclub-lezers: Badoo en Smurfs’ Village zijn apps die door lezers van iPhoneclub vooral werden verfoeid vanwege hun commerciële karakter. Er staat gelukkig ook ‘nette’ apps tussen zoals Flitsers.mobi en Week Calendar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 16:12
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.