Apple gaat iPhone-applicaties via iTunes verkopen

Apple's VP of marketing voor iPod en iPhone, Greg Joswiak, heeft in een interview met Fortune toegegeven dat Apple een platform voor applicaties aan het ontwikkelen is, waarbij ze software via iTunes gaan verkopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Greg JoswiakApple-marketeer Greg Joswiak heeft in een interview met Fortune bevestigd dat Apple applicaties via iTunes gaat verkopen. Dit gebeurt op dezelfde manier als je nu tv-programma’s, ringtones, games en muziek kunt aanschaffen. Joswiak, hiernaast in Steve Jobs-imitatie, is verantwoordelijk voor de marketing van iPod en iPhone. Joswiak zei in het interview:

“Apple is building an iTunes-based platform to securely deliver apps to users. From movies to music to software, Apple is plotting a way to keep itself in the middle of any money-making transaction on its hardware.”


Valleywag, de site waarop we dit nieuwtje tegenkwamen, beweerde een tijdje geleden dat Apple groter zal worden dan Google. Verder zei Joswiak tegen Fortune dat de iPhone wel veilig en betrouwbaar platform moet blijven:

“Of course what we want to make sure we’ve done is keep the phone safe and reliable, and that’s why it’s taken us a little while to get this SDK out.”

Het is vrijwel zeker dat ontwikkelaars die via iTunes hun applicaties willen aanbieden, daarvoor een strenge test van Apple moeten doorstaan, waarschijnlijk ook voor de certificeren zullen moeten betalen en vervolgens een deel van de opbrengsten afstaan aan Apple. Bij online aanbieders van mobiele software zijn percentages van 30 tot 40% voor het bedrijf dat het platform aanbiedt, geen uitzondering. Door de monopoliepositie van Apple zouden ze zelfs een nog hoger percentage kunnen eisen.

Ook Valleywag vermoedt dat Apple een percentage per verkoop gaat vragen. In januari zullen we meer weten, als tijdens MacWorld in San Francisco meer details over de SDK naar buiten komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:42
Categorie Uncategorized
Onderwerpen applicaties, itunes, sdk
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.