iOS game-update: Coca-Cola-game, Punch Quest en Stick Tennis

Cola-Cola en McDonalds samen hebben een game uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. In Crabs and Penguins speel je een krab met een bal die highscores kan halen door te springen en te duiken.

GU DI Stick Tennis iPhone headerWauw, die kwam aardig onverwacht. Coca-Cola en McDonalds samen hebben een promotiespelletje gemaakt voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je met een krab op een bal op pad gaat. En het is nog best te doen ook! Verder in deze iOS game-update: een supersnel, vermakelijk en gratis te downloaden tennisspelletje en Punch Quest, een highscore-game waarin je nu eens niet het slachtoffer bent van een achtervolging.

Coca-Cola en McDonalds doen een game

GU DI Crabs and Penguins kleinUitgever: Coca-Cola. Het merk dat je in het scherm talloze keren voorbij ziet komen: McDonalds. Crabs and Penguins is op zijn zachtst gezegd een reclamespel uit onverwachte hoek. Gezien het budget van beide wereldmerken, mag je dan meteen verwachten dat het wel ergens om gaat – en dat is ook zo. Crabs and Penguins vertelt in een mooi CGI-intro over een krab die een voetbal wil terugbezorgen aan een pinguïn die de bal kwijtraakt tijdens een live uitgezonden voetbalwedstrijd. Dobberend op de bal, gaat de krab op weg naar het einddoel en de highscores die onderweg meegepakt kunnen worden natuurlijk. Het spelidee is leuk uitgewerkt: je kan zowel onder water duiken met de bal om daar bonussen en sterren te pakken, maar je kan ook springen zonder de bal boven het water. Daar heb je bovendien nog uitgebreide besturingsmogelijkheden: met een dubbele tik spring je tweemaal en door de knop ingedrukt te houden, sla je een blaadje uit waardoor je even zweeft. Instrumenten die je onder de knie moet krijgen om de de waardevolle rode sterren en de andere items te verkrijgen in het spelletje. Je kan in elk level ook parels opsnorren en een Cola-dopje oprapen voor veel punten, maar daarvoor moet je behalve de besturing onder de knie hebben, ook de goede route nemen. Crabs and Penguins stikt niet van de levels, maar vult ze wel met verrassingen en behoorlijk design. Dat maakt dit reclamespelletje een leuk stukje indoctrinatie.
Downloaden: Crabs and Penguins (gratis, universele app)

GU DI Crabs and Penguins iPhone iPod touch

Op tijd voor Wimbledon: Stick Tennis

GU DI Stick Tennis iPhoneEen van de meest klassieke tennistoernooien van de wereld, Wimbledon 2012, komt wel heel gelukkig samen met de release van de nieuwe iPhone-game Stick Tennis. Of het is andersom. Stick Tennis is een verdraaid snel tennisspelletje dat gratis is te downloaden en te spelen. Het stikt van de spelmodi. Wij kozen voor de dagelijkse uitdaging die je kan spelen om een mooie overwinning op te scoren, maar er zijn nóg vijf modi. De belangrijkste is World Domination waarin je de uitdaging aangaat om de beste tennisser van de wereld te worden en daarin nog duidelijk moet groeien. De eerste 4 niveau’s speel je gratis, voor alle 32 levels en de Franse, Australische en het grote Engelse toernooi betaal je bij. De daily challenge bestaat uit één kans voor een wedstrijd per dag en laat daarna je positie op de wereldwijde ranglijst zien. De Casual Sets Tennis Club traint je in je tennissen, maar eigenlijk is er niet zoveel aan: je swipet in de richting waar je op wilt slaan. Doe je het vroeg, heb je een zwakke forehand, doe je het laat, een backhand, doe je het op tijd, dan rag je die bal naar voren. De veeg bepaalt je richting; je tennisser doet het voetenwerk. Het is eerder gedaan, maar in Stick Tennis speelt het echt zalig en snel. Wie heeft realisme nodig als je zoveel lol uit een beetje snelheid kan halen? Downloaden!
Downloaden: Stick Tennis (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Punch Quest

GU DI Punch Quest iPhone iPod touchDit is het geval: in alle grote highscore-spelletjes van de afgelopen tijd op de iPhone, word je achtervolgd. Je vlucht altijd ergens voor en begeeft je altijd in de rol van het slachtoffer. Nou, dat gaat Punch Quest mooi even anders doen. In dit spel ren je niet weg, maar ren, schop en sla je iedereen aan gort! In jungle- en moerasachtige omgevingen storm je naar voren en mol je alle figuren die je op je pad tegenkomt. Of het nou om een zwerm bijen of een skelet met een zwaard gaat: het moet doet, en dat gebeurt ook in een mum van tijd in Punch Quest, waarin je met de ene kant van het beeld springt en de andere kant van het beeld een aanval doet. Wissel het af en je rijgt succescvolle combo’s achter elkaar. Het spel barst van de energie en lijkt wel zo fout mogelijk gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld een stukje op een dinosaurus met laserstraal-ogen rijden om maar even wat te noemen. Punch Quest komt pas in het najaar uit en nu is al bekend dat het spel gratis wordt om te spelen, met een muntensysteem dat we kennen uit Temple Run. Laat maar komen!

De koopjeshoek

Ach, al speel je ze maar een halve minuut omdat je nog zo ontzettend veel andere iPhone-games hebt, aanbiedingen meepakken loont altijd wel, toch?

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 19:01
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen, mcdonalds, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.