App Store: Magnetism werkt aan vier iPhone-applicaties

Magnetism werkt aan vier iPhone-applicaties voor de App Store. Naast het aloude FileMagnet gaan ze met MetroMagnet een applicatie voor het openbaar vervoer uitbrengen en daarnaast twee applicaties voor de lol: een cartoon- en een Sudoku-spelletje.

MetroMagnetMagnetism Studios heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met een aantal applicaties voor de iPhone. Samen met Ecamm Network wordt gewerkt aan FileMagnet, maar er komen nog drie andere apps bij: een applicatie met metrokaarten die de naam MetroMagnet krijgt, een Sudoku-variant met de naam TileSudoku en een applicatie met de naam Mr. Shuffle, waarbij je brillen, neuzen, hoeden en cartooneffecten op een gezicht kunt plakken.

FileMagnetFileMagnet is eigenlijk een oude bekende: het is de zoveelste naamsverandering van steeds dezelfde applicatie van Ecamm Networks. Eerder heette het MegaPhone, daarna iPhoneDrive, vervolgens PhoneView en nu dus FileMagnet. De applicatie bestaat uit twee onderdelen: software voor op de Mac en op de iPhone. Op de Mac sleep je de bestanden naar het programmavenster of naar het FileMagnet-icoon in de dock. Zodra de iPhone op hetzelfde Wi-Fi-netwerk is aangemeld worden de bestanden naar de telefoon gestuurd. Kabels zijn niet nodig. Via de iPhone-versie van FileMagnet kun je alle bestanden zien, zoals pdf’s, Word- en tekstdocumenten. Je kunt vanaf je Mac meteen bestanden op de iPhone wissen of downloaden.

TileSudokuMooi zo’n applicatie, maar eigenlijk bestaat het al een tijdje. De meeste aandacht ging tijdens WWDC daarom uit naar MetroMagnet, een applicatie waarmee je je door de jungle van het openbaar vervoer kunt slaan. Magnetism heeft daarvoor een licentie genomen om de echte metrokaarten te mogen gebruiken. Op dit moment is alleen New York City beschikbaar, maar er wordt aan uitbreiding naar steden als Boston en San Francisco gedacht.

Je kunt de metrokaarten bekijken en erop inzoomen, een overstapschema bekijken en met de locatiefunctie van de iPhone het dichtstbijzijnde metrostation opzoeken. Verder kun je ook zien of een bepaalde lijn tot ‘s avonds laat doorrijdt en of er werkzaamheden aan een bepaalde lijn zijn. Magnetism is van plan MetroMagnet voor $3 te verkopen via de App Store.

Mr. ShuffleEen andere applicatie is TileSudoku, een iPhone-versie van het bekende puzzelspel. Via het touchscreen kun je cijfers naar de betreffende vakjes slepen. Dit spel gaat $5 kosten in de App Store. Voor de kleintjes is er ook nog Mr. Shuffle, waarmee je cartoongezichten kunt maken, die je kunt voorzien van spreekballonnen en bijschriften. Straks voor $3 verkrijgbaar in de App Store.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2008, 14:01
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, metro, sudoku

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.