App Store: Excel-spreadsheets bewerken op de iPhone met Mariner Calc

Mariner Software heeft aangekondigd dat ze vergevorderd zijn met Mariner Calc, een applicatie waarmee je native Excel-spreadsheets op de iPhone kunt bewerken. Conversie is niet nodig en de applicatie komt beschikbaar via de App Store.

Mariner CalcMet de iPhone kun je Excel-bestanden bekijken die je via e-mail krijgt toegestuurd. Maar dat is natuurlijk maar het halve werk: je kunt ze niet bewerken. Mariner Software heeft nu een oplossing aangekondigd: ze gaan een iPhone-versie maken van Mariner Calc. Volgens Michael Wray, president van het bedrijf, is de software al voor 80 tot 90 procent klaar en beschikt het over een aantal indrukwekkende functies.

Zo wordt het mogelijk om Excel-speadsheets in native formaat te bekijken, zonder dat conversie nodig is. De applicatie is gebouwd in CocoaTouch en ondersteunt spreadsheets tot 1 miljoen rijen en 32.000 kolommen. Ook kun je meerdere werkbladen per document maken en het is mogelijk om objecten en grafieken in te voegen.

Mariner heeft ook een tekstverwerker met de naam Mariner Write. Ondersteuning voor iWork-bestandsformaat komt er voorlopig niet. Apple kondigde tijdens de WWDC-keynote aan dat de iPhone ondersteuning voor Apple’s eigen kantoorpakket iWork krijgt, maar ook daarbij gaat het alleen om bekijken en niet om bewerken. Mariner Software overweegt of ze dit in een toekomstige versie gaan aanbieden, maar de markt daarvoor is natuurlijk stukken kleiner dan voor Microsoft Office.

Mariner Calc 2Er is nog wel een punt van zorg: hoe gaat Mariner Calc de spreadsheets lokaal opslaan? Alle applicaties draaien namelijk in een sandbox en hebben geen toegang tot het bestandssysteem. Michael Wray zegt dat het bedrijf verschillende benaderingen aan het onderzoeken is, om dit probleem te omzeilen. Hij kon echter niet meer informatie geven, waarschijnlijk om de concurrentie niet wijzer te maken dan ze is. Ook wilde Wray nog niet zeggen hoeveel Mariner Calc gaat kosten als het straks in de App Store verkrijgbaar is.

Meer info: Mariner Software
Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2008, 11:56
Categorie Diensten
Onderwerpen apps, calculator, excel, leger, spreadsheet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.