Apple maakt winnaars van Apple Design Awards bekend

Apple heeft op de WWDC de Apple Design Awards uitgereikt voor de beste applicaties voor Mac en iPhone. Zes prijzen gingen naar iPhone-applicaties zoals Remember The Milk, Omnifocus en Twitterific.

Design Awards Apple WWDC 2008Apple heeft de winnaars van de 2008 Apple Design Awards bekendgemaakt tijdens de WWDC. Bij het toekennen van de prijzen werd gelet op technisch uitblinken, innovatie en bijzondere prestaties in softwareontwikkeling. Dit jaar gingen er ook verschillende prijzen naar ontwikkelaars van iPhone-software. Was het toeval, of zaten bij de winnaars toch wel erg veel bekende namen? Zo won Enigmo van Pangea Software de prijs als beste iPhone-game.

Enigmo werd tijdens de keynote op WWDC 2008 al gedemonstreerd. De beste entertainment-applicatie voor de iPhone werd gewonnen door AOL: zij hebben AAOL Radio ontwikkeld waarmee je toegang krijgt tot meer dan 350 online radiostations. Twitterific van The Iconfactory (ook al op de Apple-website te zien als featured applicatie) won de prijs voor de beste sociale netwerkapplicatie voor de iPhone. OmniFocus van The Omni Group werd gelauwerd als de beste productiviteitsapplicatie voor de iPhone. De medische applicatie MIM (eveneens te zien tijdens de keynote) won een prijs voor de beste gezondheid- en fitness-applicatie voor de iPhone. En dan was er ook nog een prijs voor de beste webapplicatie: dat werd Remember the Milk, een online takenlijst en taakmanager.

Een verslag met foto’s is te vinden bij The iLife.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2008, 19:42
Categorie Diensten
Onderwerpen applicaties, apps, award, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.