iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 30-2019 in App Gemist

Pass4Wallet, Flighty en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 30 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Pass4Wallet
Met Pass4Wallet kun je zelf kaarten maken om in Wallet te zetten. Het kan gaan om klantenkaarten zoals je Albert Heijn Bonuskaart, maar ook couponcodes voor kortingen. Naast deze functie kun je ook nog locaties toevoegen aan de kaarten. Selecteer je hier de bijbehorende locatie(s), dan verschijnt je kaart automatisch op je vergrendelscherm. Je hoeft hierdoor niet meer te zoeken naar je kaart. Heb je een Apple Watch, dan verschijnt de kaart daar ook onder je notificaties.

Wij hebben Pass4Wallet uitgebreid getest en schreven een review. De app is wat ons betreft een must-have voor iedereen die gebruikmaakt van klantenkaarten, en als je graag alles uit je iPhone haalt. Wil je graag gelijk aan de slag? Lees dan onze tip over hoe je Wallet-kaarten maakt en op locaties laat verschijnen met Pass4Wallet.

Flighty

Er zijn veel apps te vinden om vliegtuigen te tracken, maar Flighty tilt vliegtracking naar een hoger niveau. De app is zeer uitgebreid en biedt veel informatie over vluchten. Naast de vertrek- en aankomsttijden zie je ook hoe vaak deze vlucht vertraagd is, hoe het vliegtuig eruit ziet, wat het tijdsverschil op de bestemming is en meer. Dit alles zit verpakt in een opvallend goed design. De app is gratis te gebruiken, maar je betaalt €8,99 per maand of €49,99 per jaar om alle functies te gebruiken. Wie veel vliegt zal Flighty echt eens moeten proberen.

Pride Amsterdam

Van 27 juli tot en met 4 augustus is het Pride Amsterdam. Daarom heeft Stichting Publieke Omroep Amsterdam de app Pride Amsterdam uitgebracht. In de app volg je het laatste nieuws over de Pride en bekijk je video’s van Pride TV. Ook kun je luisteren naar Pride FM, de radiozender tijdens de Pride-week. Hierop wordt de LHBT+-gemeenschap belicht door middel van radioshows en hits met een knipoog naar de Pride. De app is gratis te downloaden en biedt geen in-app aankopen.

Lockdown

Samen met een iCloud-engineer heeft de ontwikkelaar van de bekende app Duet Display een nieuwe app uitgebracht. Lockdown is een lokale firewall voor je iPhone en iPad, die gratis te gebruiken is. De app werkt volledig op je toestel en kan bijvoorbeeld cryptomining tegenhouden. Ook beperk je de data die apps als Facebook van je verzamelen. De app kan ook bepaalde domeinen blokkeren. Weet je niet goed wat je zoal kunt blokkeren? Daarvoor biedt Lockdown advies in de app. De ontwikkelaars zijn van plan om in de toekomst een VPN toe te voegen tegen betaling.

Jour

Het doel van Jour is de gebruiker helpen met mindfulness en het ontwikkelen van gewoontes. Na het downloaden stelt de app je drie vragen: Hoe voel ik me nu?, Hoe voelde ik me vandaag? en Hoe zou ik me willen voelen?. Vervolgens kun je een dagelijkse notificatie instellen, zodat deze vragen je elke dag gesteld worden om je bewust te laten worden van hoe je je voelt. Jour biedt daarnaast Journeys. Dat zijn begeleide oefeningen zoals ademhalingsoefeningen of manieren om rust te creëren.

De app is te koppelen aan de Gezondheid-app van Apple. De minuten die je besteedt aan Jour worden opgeslagen als Mindfulnessminuten. Jour is gratis te downloaden en biedt geen in-app aankopen.

Vervo

Vervo is een gratis app die je helpt met het halen van jouw doelen. Je kunt to-do-lijstjes maken, je voortgang bijhouden en delen met anderen. De app biedt inspiratie om je te motiveren bij lastige doelen. Ben je aan het sparen voor bijvoorbeeld een vakantie, dan kun je in Vervo bijhouden hoe het ervoor staat. Iedere keer als je een doel haalt krijg je vrolijke animaties te zien om je te belonen voor je werk. De ontwikkelaar beweert de app te hebben ontworpen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Daarmee wil Vervo jou optimaal stimuleren om gedaan te krijgen wat jij wil.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juli 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.