iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van juli 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand juli 2019? iCulture zet de interessantste apps van juli 2019 voor je op een rijtje.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: WordMingle

WordMingle heeft veel weg van het bekende televisiespel Lingo. Het moge daarom duidelijk zijn dat het de bedoeling is om woorden te raden. Heb je een letter goed, maar niet op de goede plek? Dan wordt het vakje groen. Hoe sneller je het woord raadt, des te meer punten je krijgt. Je kunt WordMingle ook tegen vrienden of vreemden spelen.

WordMingle heeft een mooi ontwerp en maakt gebruik van haptische feedback in je iPhone. Ook zitten er fraaie animaties in. Door te spelen spaar je muntjes, die je kunt uitgeven aan hints of raadpogingen. Heb je geen zin om muntjes te sparen, dan kun je ze doormiddel van in-app aankopen ook voor euro’s verkrijgen. De reclamevrije versie kost je €3,49.

Sublime

Jazz-, soul- en funkzender Sublime heeft deze maand een nieuwe app in de App Store gezet. Gebruikers kunnen muziek luisteren via de verschillende channels in de app, zoals Sublime Vocal Jazz of Sublime Classic Jazz. Ook is er de mogelijkheid om met korting tickets te kopen voor concerten en festivals waar soul-, jazz- en funkmuziek wordt gedraaid. Verder kun je het laatste muzieknieuws en nieuwtjes over de artiesten lezen of een bericht sturen naar de studio. Wil je weten welke nummers er gedraaid zijn? Dan kun je ook de playlist terugkijken. Om de lancering van de app te vieren worden deze zomer prijzen weggegeven in de app, zoals een fiets of een vakantie.

Shimano Tribal en Shimano Predator

De Shinamo Tribal en Predator apps zijn bedoeld voor sportvissers. De Tribal app is bedoeld voor karpervissers, en Predator voor baarsvissers. Met de apps kun je je vangsten vastleggen op foto en delen met de rest van de wereld. Je kunt meedoen aan online competities tegen andere sportvissers in jouw regio. De hoofdprijs bedraagt €2000 euro. Er wordt gestemd door andere sportvissers. Ben je een sportvisser? Download dan de Shinamo-apps en hengel de winst binnen!

Weeronline

Samen met dakraam-producent VELUX heeft Weeronline een nieuwe, interessante functie: een zolderkamer-alarm. Wordt het naar voorspellingen erg warm? Dan zal dat op zolder extra te merken zijn. Daarom slaan de twee bedrijven de handen ineen om jou een melding te geven zodra het extra warm kan worden op zolder. Dit wordt ook getoond in de nieuwe zonnegrafiek. Naast het aantal zonuren en de zonnekracht zie je dus ook wanneer je zolderkamer flink wordt opgewarmd.

24Baby

Voor iedereen die zwanger is of al een kind heeft, komt de Baby24-app goed van pas. Je volgt met de app je zwangerschap en de ontwikkeling van de baby. Ben je er nog niet uit hoe je je aankomende kind gaat noemen, dan kan de babynamen-tool goed van pas komen. Je kan ook lid worden van de geboorteclubs en meepraten op het forum met andere (aankomende) ouders. Zit je ergens mee met betrekking tot de zwangerschap, dan kan deze app je een duwtje in de rug bieden.

Swipedrinks

Het is voor velen één van de vervelendste dingen op festivals: de muntjes. Je moet bijvoorbeeld vaak in lange rijen staan om ze te kopen, maar daar komt met Swipedrinks verandering in. De app, die vooralsnog alleen in België te gebruiken is, koop je je muntjes die je ook makkelijk met je vrienden kunt delen. Ga jij eerder weg, of wil je gewoon iets aardigs doen voor je vrienden? Dan kun je je muntjes zo naar ze toe swipen. Het maakt dus niet uit waar je bent. De ontwikkelaar heeft plannen om de app ook buiten België uit te brengen.

EARZ

EARZ is een dienst om muziek te leren herkennen. Met verschillende spellen leer je de verschillen tussen bepaalde akkoorden, instrumenten, intervallen en meer. De moeilijkheidsgraad varieert van beginnend tot en met expert. In deze vernieuwde versie van de app is het design weer helemaal opgefrist. EARZ wordt veel gebruikt door instellingen als (muziek)scholen in Nederland en België. Je hebt daarom ook een licentie nodig. Ben je niet aangesloten bij zo’n instelling, dan is er ook EARZ Solo. De EARZ-apps bestaan al langer, maar hebben met versie 4.0 een volledig nieuw design gekregen. Daarmee kan je volgens de makers nog makkelijker alles over muziek leren.

Hoody

Met Hoody kunnen lokale winkeliers hun huidige voorraad online zetten in één app. Daarmee kun je nu vanuit de app boodschappen doen bij winkels waar je voorheen zelf heen moest. Zodra jij bestelt zal Hoody voor je gaan shoppen. Je hoeft je niet tot één winkel te beperken voor alle producten. Als je graag producten uit meerdere winkels wil hebben kan dat ook. Heb je de boodschappen snel nodig? Dan kun je ervoor kiezen om alles direct te laten bestellen zodra er een koerier beschikbaar is. Een geplande aflevering kan ook.

Op dit moment is Hoody alleen in Haarlem te gebruiken, maar het bedrijf heeft voornemens om snel uit te breiden naar andere steden in Nederland. Een voordeel aan een app als Hoody is dat lokale ondernemers toch nog makkelijk kunnen meedoen met het veranderende gedrag van consumenten. Aan de andere kant kun je als klant makkelijker genieten van lokale en ambachtelijke producten.

Rondje

Hou je ervan om af en toe een rondje te lopen of te fietsen of ben je juist wat actiever? Met de GPS-tracker Rondje hou je je activiteiten bij. Om Rondje te gebruiken heb je geen account of zelfs een internetverbinding nodig. Je kan foto’s maken en die aan je route toevoegen. Heb je een mooie route gewandeld en wil je dit delen, dan kan dat ook. Je exporteert je gegevens via het GPX-formaat of deelt het eenvoudig met je vrienden. Rondje werkt ook samen met Google Fit en Apple’s Gezondheid-app.

Heidi: Avonturen in de Bergen

Deze game voor kleuters is gebaseerd op de tv-serie Heidi. Kinderen kunnen hun woordenschat uitbreiden, leren tellen en visuele vaardigheden ontwikkelen. In de game spelen ze met Heidi, haar opa en haar vriend Peter in de Zwitserse Alpen. Door een kruiwagen te bouwen of een brug te repareren leren kleuters op een leuke manier vormen samen te stellen. Ook moet je een hond door een doolhof leiden. Heidi: Avonturen in de Bergen is reclamevrij en biedt geen in-app aankopen. Je betaalt dus alleen vooraf.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.