Flighty vliegapp.

Flighty is een nieuwe uitgebreide vliegapp voor al je vluchten

Flighty is een nieuwe uitgebreide app om vluchten te volgen. Reis je frequent met het vliegtuig of alleen tijdens de zomervakantie, dan is Flighty mogelijk wat voor jou.

De App Store biedt een flink aanbod van vliegveldapps met vluchtinformatie en flighttrackers om vliegtuigen te volgen. De nieuwste vliegtuigapp is Flighty, die na een ontwikkeling van twee jaar nu beschikbaar is in de App Store. Vooral het design van de app valt op een positieve manier op, maar hij biedt ook heel veel mogelijkheden.

Flighty: alles-in-1 vliegapp

Het design van de app doet sterk denken aan die van Apple Kaarten. Bovenaan het scherm vind je een kaart, met aan de onderkant een veld om je opgeslagen vluchten te bekijken of naar vluchten te zoeken. Het toevoegen van een nieuwe vlucht doe je in een fluitje van een cent, want je kan zoeken op locatie, luchtvaartmaatschappij of vluchtnummer. Je kiest snel een datum en je ziet meteen de overeenkomende vluchten. Door de vluchten op te slaan, zijn ze altijd binnen handbereik.

Flighty vlucht toevoegen.

De app stuurt je allerlei nuttige pushnotificaties. Je krijgt direct een melding als er vertraging is en de app kan ook vertraging vroegtijdig signaleren. Flighty houdt je vliegtuig namelijk 25 uur van tevoren al in de gaten. Als er met dat vliegtuig iets gebeurt is bij een vorige vlucht, weet je dankzij Flighty dus al ver van tevoren of er mogelijk vertraging is. Ook laat de app in een grafiekje zien hoe vaak deze vlucht in de afgelopen zestig dagen op tijd was. Voor dergelijke functies is wel de betaalde pro-versie vereist.

Je kan Flighty ook koppelen met TripIt, je agenda en je e-mail. Door de koppeling met je agenda, worden vluchten automatisch in je agenda gezet. De e-mailkoppeling laat je bevestigingsmailtjes van vliegtuigmaatschappijen doorsturen naar een speciaal e-mailadres, waarna de gegevens automatisch in Flighty gezet worden. Flighty belooft daarbij geen enkele persoonlijke informatie op te slaan.

Vlucht gegevens in Flighty.

Flighty is gratis te downloaden en te gebruiken, maar je profiteert dan niet van alle functies. Met de gratis versie kun je ongelimiteerd vluchten checken en basisinformatie bekijken, zoals vertrektijd en vertraging. Voor meer geavanceerde functies, zoals pushberichten, moet je per maand of per jaar betalen. Flighty kost €8,99 per maand of €49,99 per jaar. Voor mensen die regelmatig vliegen, bijvoorbeeld voor werk, kan het jaarpakket een handige optie zijn. De pro-versie is 14 dagen gratis uit te proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.