iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 15-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Rise of the Tomb Raider

Twee jaar na de Xbox-versie van Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration is het eindelijk tijd voor de Mac-versie. Sinds deze week is de game te downloaden in de Mac App Store. In deze game gaat hoofdpersoon Lara Croft op reis naar Siberië, waar het avontuur zich afspeelt in de verloren stad Kitezj. De game is voorzien van nieuwe verhaallijnen, outfits en wapens zodat ook oudgedienden aan hun trekken komen.

Rise of the Tomb Raider is onderdeel van de Tomb Raider-serie, die in 2013 staat. Voordat de makers aan deze serie begonnen, maakten ze eerst andere games met Lara Croft in de hoofdrol. De eerste game stamt zelfs al uit 1996! De Xbox-game van Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration werd gemaakt ter ere van het twintig jaar bestaan van de Lara Crost-Games, zoals de naam al aangeeft. De Mac-versie van deze game volgt nu iets later en is voor €32,99 te downloaden in de App Store op de Mac en op de website van de maker voor €49,99. Let voordat je de game koopt wel even goed op of je MacBook krachtig genoeg is. Een 13-inch MacBook Pro van 2016 en nieuwer of een 15-inch MacBook Pro vanaf 2013 is wel het minimum.

Doppler

Ben je de standaard look en feel van Apple’s Muziek-app zat? Misschien is Doppler dan iets voor je. De app wil je muziekervaring prettiger maken en werkt met een offline muziekbibliotheek. Hij is dus niet geschikt voor mensen die dol zijn op hun Spotify of Apple Music. Doppler heeft een duidelijke structuur waardoor hij prettig is en snel werkt. Voor het importeren van muziek ben je nog steeds afhankelijk van iTunes. De ontwikkelaar werkt wel aan een oplossing om ook iTunes te omzeilen. Doppler is alleen te downloaden voor de iPhone en kost €3,49 in de App Store.

Vandals

Vandals is een puzzelspel dat draait om het ontwijken van de politie en het maken van een kunstwerk. Het doel is om zoveel mogelijk graffiti te spuiten zonder dat de politie je te pakken krijgt. Wanneer je aan de politie bent ontsnapt ga je zo snel mogelijk je eigen graffiti maken. Je krijgt hiervoor een aantal tools waarmee je prima uit de voeten kunt. Je bent helemaal vrij in het maken van een kunstwerk. Tevreden over je kunstwerk? Dan kun je deze met al je vrienden delen via social media. Vandals is beschikbaar in de App Store voor iPhone en iPad en op de Mac kun je hem downloaden via Steam. De app kost op alle platformen €4.49.

Vimeo voor Mac

Vimeo is al een tijdje beschikbaar op de iPhone, maar heeft sinds deze week ook een app voor de Mac. Dankzij deze losse app wordt het nog makkelijker om video’s te uploaden, onder andere omdat er een directe verbinding is met Final Cut Pro. Na de installatie komt de app direct in de menubalk te staan. Via het menu kun je eenvoudig nieuwe video’s uploaden en je notificaties zien. Video’s bekijken kan helaas niet via de app. Daarvoor ben je nog altijd aangewezen op de website van Vimeo zelf. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Noted

Noted lijkt een vrij simpele notitie-app zoals die er al zoveel zijn, maar er is iets bijzonders aan de app. Je kunt namelijk tegelijkertijd audio opnemen en notities maken. En wanneer je notities maakt tijdens het opnemen, komt er meteen bij te staan wanneer je deze notitie hebt gemaakt. Zo hoef je dus niet elke keer de hele opname terug te luisteren, maar weet je precies waar je het moet zoeken. Dit is vooral handig voor journalisten tijdens een interview of studenten tijdens een college. In ons artikel over Noted vind je meer informatie.

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht is een nieuwe app voor middelbare scholieren die dit jaar eindexamen moeten gaan doen. In de app kun je een persoonlijk examenrooster zien, zodat je precies weet wanneer je eindexamens zijn. Daarnaast biedt de app je de mogelijkheid om samenvattingen te lezen, uitlegvideo’s te bekijken, oefenexamens te maken en begrippen te leren. Zo kun je altijd en overal leren voor het eindexamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.