NOS met donker thema op de iPhone.

NOS-app nu met donker thema en zoekfunctie

Ben je een voorstander van een donker thema, dan kun je nu ook bij de NOS terecht. De nieuwste versie van de NOS-app introduceert een donker thema, naast nog enkele andere nieuwe verbeteringen zoals de zoekfunctie.

NOS-app met donkere modus

De app van NU.nl kreeg onlangs al een donkere modus, maar nu heeft ook de app van de NOS deze extra weergave. Standaard staat de app nog steeds ingesteld in het wit, maar via de instellingen kun je dit handmatig aanpassen. Tik hiervoor rechtsonder op Meer, gevolgd door Instellingen onderaan de pagina. Bij het kopje voorkeuren kun je kiezen voor het donkere thema.


Net als NU.nl kiest de NOS voor een combinatie van zwart en wit. Het is helaas niet mogelijk om het thema automatisch aan te laten passen aan bijvoorbeeld tijdstip of omgevingslicht.

NOS met donker thema.

Naast de donkere modus heeft de app nu ook een zoekfunctie. Deze vind je rechtsboven op de voorpagina. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar al het nieuws over Donald Trump, dan vul je hier gewoon zijn naam in. Ook nieuw op de voorpagina is Nieuws in beeld, een functie die vergelijkbaar is met de NOS-app op de Apple TV. Op de iPhone worden de foto’s in eerste instantie verticaal afgebeeld en door je iPhone te draaien kun je meer van de foto zien. Je kan ook je iPhone kantelen om de foto in de hele breedte te zien. Onderaan de foto lees je een korte omschrijving van het nieuws.

NOS met Nieuws in Beeld.

Tot slot ververst het nieuws nu sneller op de achtergrond, zonder dat je de app zelf hoeft te verversen. Versie 5.3 van de NOS-app vind je nu in de App Store.

Hoe zit het met de iCulture-app en een donkere modus? Ons antwoord daarop vind je in ons artikel over de Dark Mode List-website, waar je een overzicht vind van de belangrijkste iOS-apps met een donkere weergave.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2018, 18:12
Categorie Apps
Onderwerp nos
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.