Instagram Focus

Met Instagram Focus maak je portretfoto’s, zelfs als je een iPhone 6s hebt

Instagram heeft een portretfunctie toegevoegd waarmee je zowel foto's als video's kunt maken. De functie werkt op veel meer telefoons dan de portretmodus van Apple. Ook met een iPhone 6s, iPhone 7 en iPhone 8 kun je de Instagram-portretten maken.

Instagram Focus

Instagram biedt met Focus een kunstmatig diepte-effect voor foto’s. Gezichten staan daarbij op de voorgrond, terwijl de achtergrond onscherp wordt gemaakt. Instagram Focus werkt op alle toestellen vanaf de iPhone 6s, dus ook bij iPhone-modellen met een enkele camera. Het werkt zowel bij selfies als bij foto’s die je van andere mensen maakt. Wel moet er sprake zijn van een gezicht, want andere objecten kan de Focus-functie niet herkennen. Naast deze portretfunctie voegt Instagram ook een optie toe om vrienden met een sticker te taggen in foto’s en video’s die in je Story voorkomen. Mensen die getagd zijn ontvangen hiervan een notificatie.

Gezichtsherkenning en andere trucjes
Vorige maand ontdekte Techcrunch al dat Instagram aan een portretfunctie werkte. Dat zou blijken uit de code van de app. Nu komt de functie officieel beschikbaar. Het effect is een professioneel uitziende foto met een vervaagde achtergrond. Dit gebeurt niet door scherp te stellen met de cameralens, maar door gebruik te maken van gezichtsherkenning. De app weet vervolgens welk gedeelte van de foto scherp moet zijn, door voor- en achtergrond te scheiden.

Instagram Focus screenshot

Veel meer toestellen
Focus is te vinden in Instagram Stories, samen met Boomerang en Superzoom. Behalve op iPhones werkt het ook op bepaalde Android-toestellen. Apple’s eigen portretmodus werkt alleen op de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X terwijl de portretmodus van Android te gebruiken is op de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Had je een ander toestel, dan moest je tot nu toe gebruik maken van apps van derden.

Instagram Focus

Om Instagram Focus te gebruiken moet je versie 39.0 van de app installeren. Wat het plaatsen van stickers betreft: daarvoor moet je na het maken van een foto of video met de Stories-camera de Stickers-functie openen. Tik daarna op de nieuwe @mention-sticker, tik de naam van een vriend en selecteer een van de opties. Roteer, vergroot en verplaats vervolgens de sticker tot het naar je zin is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2018, 19:50
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.