Analytics Tiles: prachtige Google Analytics-app op iPad

Analytics Tiles is een fraaie app voor de iPad en iPhone waarin je je websitestatistieken kan bijhouden via Google Analytics.

Analytics Tiles Google Analytics iPad headerAls websitebeheerder zijn er weinig gegevens interessanter dan de bezoekersstatistieken van je site. Google Analytics presenteert ze al een tijdlang strak en zakelijk, maar omdat de code achter de gegevens vrij is, kunnen andere ontwikkelaars ermee aan de haal gaan en de statistieken in een ander ontwerp gieten. Analytics Tiles deed dat al een tijdje op de iPhone, maar is sinds een update maandag ook geoptimaliseerd voor de iPad. In de app kan je maar liefst 50 tegels rangschikken die je statistieken op een rij zetten.

Analytics Tiles verschillende gegevensAnalytics Tiles ziet er fris en fraai uit, met een interface die doet denken aan Windows (Phone) 8. De applicatie presenteert alle gegevens in tiles, tegels dus. Je kan ze met een lange druk verslepen van plek. Sommige informatietegels kan je ook groter maken met een dubbele tik – zoals bijvoorbeeld je bezoek in de afgelopen maand in een grafiek. Met een druk erop kan je ze bedienen voor extra informatie.

De keuze uit tegels is gigantisch, met maar liefst 50 verschillende soorten gegevens. De statistieken zijn allemaal afkomstig van Google Analytics, en kunnen je informatie sorteren op bijvoorbeeld bezoekers per land, percentage nieuwe bezoekers, gemiddelde tijd op de website, aantal pagina’s aangeklikt en natuurlijk belangrijke gegevens als unieke bezoekers per maand. Met een verticale veeg zie je meer gegevens, een horizontale stuurt je naar de volgende website die je in Analytics hebt gehangen. Je kan oneindig sites toevoegen aan de app, met elk hun eigen indeling en kleuren.

Leuk is de nieuwe Autopilot-modus van de applicatie, waarbij het beeld van de iPad gewoon aan blijft staan, terwijl de tegels worden ververst met geactualiseerde gegevens. Zo kan je Analytics Tiles bijvoorbeeld leuk in de hoek van het bureau zetten om er af en toe een blik op te werpen en je statistieken live bij te houden. De veegbediening maakt het ook mogelijk dat je de app van een afstand kan bedienen, al moet je de lijst met opdrachten (twee vingers op het scherm om het thema te veranderen) wel even onthouden om alle functies van de app te gebruiken.

Downloaden: Analytics Tiles (€2,69)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 17:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google, statistiek, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.