Sport-app Endomondo overzichtelijker na update

Endomondo Sports Tracker 7.0 voor de iPhone is strakker dan ooit: geschiedenis en dashboard zijn keurig gescheiden.

Endomondo iPhone iPod touch rennen sportenEndomondo is vanaf het debuut op de iPhone drie jaar geleden al een betrouwbare app om sportprestaties mee te meten, maar de laatste tijd werd de app er door nieuwe functies niet overzichtelijker op. Juist een punt waarop het de populaire concurrent RunKeeper achter zich zou kunnen laten. In de nieuwe versie 7.0, is de app visueel strakgetrokken en zitten knoppen op logischere plekken. De app is gereed gemaakt voor het scherm van de iPhone 5 de GPS-ondersteuning is verbeterd. Endomondo weet nu nauwkeuriger dan ooit wanneer je (stiekem) pauzeert.

Op losse screenshots lijkt de app er misschien wel ouderwetser uit te zien dan voorheen, maar dat idee vervalt in werking. Endomondo heeft veel witruimte en kleine letters gekregen. Daarmee vervangt het vooral schreeuwerige groene en grijze knoppen. Linksboven vind je een knop naar het hoofdmenu met de functies van de app duidelijk gescheiden, maar het nieuwe dashboard zelf vervult de glansrol. Daar kan je op de verschillende gegevens (standaard: tijd, calorieën, hartslag, sport en workout) drukken om de waardes ervan te veranderen.

In de eerste drie gevallen bepaal je welke gegevens in beeld komen te staan, bij de sport kan je meteen jouw sport uit een lijst halen en met de workout kom je in het vertrouwde menu van verschillende soorten oefeningen. Gewoon sporten, een doel neerzetten, een vriend verslaan, een route volgen en de Pro-functies jezelf verslaan en een intervaltraining. Het verschil is dus dat het nu overzichtelijk is. Met het ezelsoor rechts onderaan het dashboard zie je meteen je locatie op de kaart – ten opzichte van de ingestelde route, bijvoorbeeld. Nog een zwiep aan het oor en je gaat terug.

Het hoofdmenu via de knop linksboven biedt toegang tot de vele aspecten van Endomondo die je niet bij de hand hoeft te hebben tijdens het sporten. Een duidelijke scheiding. Je treft er de News Feed met verslagen van jou en je vrienden (inclusief reactiemogelijkheid), je geschiedenis, routes, vrienden, instellingen en de knop om te upgraden. Je kan vanaf nu verschillende Pro-functies in-app kopen, maar daarmee ben je nog niet af van de reclamebalk onderin het scherm die zijn prominente intrede maakt in versie 7.0. Daarvoor word je toch verwezen naar apart downloadbare Pro-versie, die onlangs al is vernieuwd en voor zijn 4,49 euro verhoudingsgewijs voordelig is geprijsd.

Endomondo heeft een zeer sterke update uitgevoerd met versie 7.0. Dat je nu prominent een reclamebalk onderin het scherm hebt staan, is te vergeven nu het functionele gedeelte van de applicatie zoveel duidelijker is geworden.

Downloaden: Endomondo Sports Tracker (gratis, met reclame)
Downloaden: Endomondo Sports Tracker Pro (€4,49, jezelf verslaan, tijdsinterval, calorieëndoel, grafieken)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 18:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen endomondo, gps, sport, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.