Threadlife: samen iPhone-films maken met fragmenten van 3 seconden

Threadlife is een leuke iPhone-app waarin je video's van drie seconden maakt die je kan toevoegen aan films die je met anderen maakt.

Threadlife iPhone video's samen makenEen fotostream waarin je foto’s van iedereen om de beurt ziet langskomen is zó oktober 2012. Threadlife is een nieuwe iPhone-app waarin je filmpjes schiet van drie seconden. Je kan filmpjes een onderwerp geven en zodra je dat hebt gedaan, kan je op elk moment een nieuw fragment van drie seconden toevoegen zodat je een steeds langere film krijgt. Je bepaalt zelf wie er fragmenten aan jouw film mogen toevoegen: niemand, alleen je vrienden of iedereen. Zo kan je zelfs een speelfilm maken met mensen van over de hele wereld.

Of dat gaat lukken is natuurlijk maar de vraag, maar Threadlife heeft er de infrastructuur voor klaar en giet die zelfs in een erg fraai ogende app. Drie tabbladen staan boven in beeld centraal: de laatste video’s die je volgt onder Latest, de leukste films onder Featured en Trending laat de meest bekeken films van het moment zien. Het maakt niet uit hoeveel fragmenten een film heeft.

Threadlife video opnemenEen goed voorbeeld van wat Threadlife doet, is een unboxing-video van de Philips Hue-lampen. Je ziet in drie seconden steeds andere flitsen: man loopt met beker koffie, ziet Apple Store, loopt hem binnen, ziet Philips Hue-stapeltje liggen, koopt hem onder geroezemoes, neemt hem mee naar kantoor, pakt hem uit, draait ze in de lampen, bedient ze met de iPad, verandert ze van kleur. Elk fragment steeds drie seconden, voor in totaal een filmpje van tot dan toe pak ‘m beet een halve minuut. Dan volgt er nog een warrig einde van een iPad die ineens uit de doos wordt gehaald dat niet echt lijkt aan te sluiten: toevoeging van een ander. Als je niet wilt dat het jouw project verstoort, kan je het uitschakelen, maar je kan je ook voorstellen dat dezelfde video met vijf mensen die een Philips Hue haalden, een nog beter beeld geven van de lancering ervan.

Net als de afgelopen week besproken app Lightt, waarin je ook films maakt met kleine videofragmenten aan elkaar, begin je in Threadlife standaard met het maken van een profielvideo (van natuurlijk 3 seconden). Als je het niet verandert, wordt je eerste fragment meteen toegevoegd aan de video over je leven, maar in de videoweergave kan je eenvoudig een ander onderwerp aanmaken of verder gaan met een onderwerp waar jij of je vrienden al mee bezig zijn. Pas als je de videomodule afsluit, wordt je toevoeging bewaard. Daarvoor kan je het fragment voorbeschouwen, verwijderen en zelfs kopiëren naar een andere film binnen de app.

Threadlife levensvideo Threadlife overzicht laatste video's

Dat is allemaal niet zo moeilijk – maar op andere punten kan Threadlife wel wat duidelijker. Op de overzichtpagina van een video zie je het aantal mensen dat de video volgt, het aantal uitgedeelde likes en het aantal reacties. Die laatste teruglezen en zelf geven is geen probleem, maar het is ons een raadsel hoe je een video volgt of liket. Als je een video selecteert, heb je de mogelijkheid de fragmenten per datum (deze dag, week of altijd) of per filmmaker te bekijken, maar die functie zorgt er in onze testsessie voor dat delen van het filmpje niet meet werken. Duidelijkheid en bugfixes zijn welkom. Opvallend: zoals we in Lightt al zagen en voorspelden vaker tegen te komen, heeft ook Threadlife een menubalk onderin beeld die je pas te zien krijgt met een knop er net boven. Daarmee schakel je tussen de tabbladen Discover, eigen threads, threads die je volgt en Me. In de laatste kan je onder andere zoeken naar threads en mensen.

De uitstraling van de app en het idee dat je vloeiende video én audio maakt van 3 seconden, in plaats van 10 losse foto’s als video, maakt Threadlife een logischere app dan Lightt. Het idee om samen video’s samen te stellen met vrienden en onbekenden, is zo leuk dat het voor alle gebruikers is te hopen dat de app aanslaat.

Downloaden: Threadlife (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 15:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen samenwerking, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.