Amsterdam 2Go, Berlin 2Go en andere iPhone-stedengidsen tijdelijk gratis

De reisgidsen Amsterdam 2Go, Chicago2Go, Berlin 2Go en andere gidsen van Ulmon GmbH zijn momenteel gratis te krijgen. Veel meer dan Wikipedia met een kaart stalt het ook eigenlijk niet voor.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

berlin 2go icoonNa de traditionele koopjesdag Black Friday is het in de Verenigde Staten tijd voor Cyber Monday. Alweer een dag om flink te shoppen, waarbij het koopjesjagen vooral online plaatsvindt. Uitgeverij Ulmon heeft ter gelegenheid van Cyber Monday een groot deel van de 2Go-stedengidsen gratis gemaakt. Je kunt kiezen uit Amsterdam, Praag, Chicago, München, Berlijn, Wenen en Venetië. De apps tonen op basis van je huidige locatie welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Ook kun je op een kaart zien welke interessante plekken je kunt bezoeken. Originele content lijken de apps niet te bevatten, want de meeste tekst is afkomstig van Wikipedia.

Verwacht daarom niet de kwaliteit die je van de Lonely Planet-gidsen gewend bent, die ook regelmatig gratis worden weggegeven. De gidsen kosten normaal 1,59 euro per stuk en wijzen de weg in populaire bestemmingen voor stedentrips. Ze zijn universeel en daardoor ook op de iPad te gebruiken.

prague2goNaast Wikipedia-bezienswaardigheden bevatten de apps ook een lijst met restaurants, waarbij je helaas niet vooraf kunt zien wat je kunt verwachten: in Amsterdam staat het Oud Hollandsch Poffertjeshuis (tamelijk toeristisch) in hetzelfde rijtje als Café De Jaren, V&D La Place en het Koffiehuis van de Volksbond. Bij de Amsterdam-gids wordt geklaagd dat de apps weggegooid geld zijn, omdat je beter meteen naar Wikipedia kunt gaan. Voor een betaalde app van €1,59 is het inderdaad zonde van het geld, maar nu je de app gratis kan krijgen, kan het handig zijn om voor bepaalde steden een offline kaart met wat nuttige info op zak te hebben. Verwacht alleen geen volledige, originele en zwaar geresearchte reisgids.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 11:08
Categorie Reizen
Onderwerpen amsterdam, berlijn, reisgids, stedengids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.