iOS game-update: The Lost City is Game van de Week, Rocket Bunnies en Ragdoll Blaster 3

Ragdoll Blaster 3, Rocket Bunnies en The Lost City zijn drie games voor de iPhone en iPod touch waar je voor in je handen mag wrijven. Laatstgenoemde is een point & click-avonturenspel om jezelf in te verliezen. The Lost City is iCulture's Game van de Week.

GU VR Header Ragdoll Blaster 3 iPhone iPod touchMet Valentijn in het verschiet doet elke grote gameuitgever eens lekker gek en prijst ze zo’n beetje al haar games af. Het koopjesaanbod is daardoor vandaag zo groot, dat we de Koopjeshoek tot een apart artikel hebben gebombardeerd. Maar ho, dat maakt de iOS game-update vandaag niet oninteressant. De Game van de Week is er een om je in te verliezen, we hebben wortelsnaaiende konijnen en gaan heel veel poppetjes op schietschijven vuren.

Zwevende konijnen: Rocket Bunnies

GU VR Super Rocket Bunnies iPhone iPod touchIs dit een soort running gag in gamesland ofzo? Sinds de grote gamesuitgever Ubisoft bepaalde dat onschuldige konijnen veel leuker zijn dan hun ex-mascotte Rayman, blijven er sporadisch spellen verschijnen waarin gillende geflapoorde knaagdieren de ruimte in worden geschoten. Na Crazy Bunny Invaders en Space Bunnies verkennen de snuffelende viervoeters nu ook in Rocket Bunnies de galaxy far far away. Op je raket vlieg je om verschillende planeten heen om bij je einddoel te komen. Om de planeten zweven mijnen en andere gevaarten die je niet mag aanraken en zo heb je alle gelegenheid om sprongen en ontwijkmanoeuvres te leren timen. Het is een bekend concept dat we al wel eens eerder gezien hebben en dat is niet zo vreemd… want dit is de tweede keer dat Rocket Bunnies in de App Store is verschenen. Het was al eerder verkrijgbaar, maar maakt om een of andere vage reden opnieuw zijn intrede op de iPhone en iPod touch. Helemaal niet erg, want het veroveren van wortels uit de handen van konijnen is opmerkelijk leuk. Zo opmerkelijk, dat we het gewoon behandelen als fonkelnieuw spel in de iOS game-update.
Downloaden: Rocket Bunnies (€0,79, universele app)

Knallende popjes: Ragdoll Blaster 3

GU VR Ragdoll Blaster 3Er was eens een game die het wegschiet-mechanisme van Angry Birds inzette voor iets heel anders: het vuren van slappe poppetjes op schietschijven. Inmiddels is het succes daarvan wel gebleken: gisteren werd Ragdoll Blaster numero 3 alweer uitgebracht in de App Store. Het spel ziet er vrolijker, frisser en verzorgder uit dan ooit tevoren en verbetert ook inhoudelijk wat ten opzichte van de vorige delen. Hoewel er inmiddels zat spellen zijn waarin je rondje objecten een parcours laat afleggen vol explosies en obstakels, houdt Ragdoll Blaster 3 de variatie hoog door steeds verschillende poppekes te introduceren. Of eigenlijk: spelelementen waar de poppekes op reageren. De robot-ragdoll is gevoelig voor magneten, de ijs-ragdoll glijdt ontzettend lang door omdat zijn wereld bestaat uit glijbanen van ijs. Maakt niet uit: het komt de afwisseling en de vaart in de game ten goede. En ondertussen blijven de poppetjes maar vrolijke geluiden produceren. Ragdoll Blaster 3 gaat een hoop mensen blij maken.
Downloaden: Ragdoll Blaster 3 (€0,79)

Game van de Week: The Lost City

GU-VR-Game-van-de-WeekEen puzzelspel maken voor de iPhone is lastiger dan je denkt. De reden dat we Ghost Trick vorige week niet tot Game van de Week uitriepen, is omdat je lang aan het scherm gekluisterd moet zijn om alles van het spel te volgen. Zo’n mate van concentratie is gewoon moeilijk op te brengen op een touchscreen waarop je ook je WhatsApp-berichten en Twitter-meldingen krijgt. The Lost City bewijst dat een puzzelspel op de iPhone en iPod touch ook mogelijk is zonder dat het snelle, losse puzzels met een maximale score van drie sterren voorschotelt. Het is een avonturenspel waarin je een geheime stad ontdekt en ontrafelt en waar je binnen no-time wordt ingezogen. Een licht verhaal (jij bent de enige die gelooft in de stad die de seizoenen kan veranderen) zet de deur open naar puzzels waarvoor je de hersenpan even mag aanzwengelen. Geen ‘vind 35 objecten op dit scherm’-opdrachten, maar echte puzzels waarvan elementen terugkomen in weer andere ontdekkingen en puzzels. The Lost City komt van de ontwikkelaar van The Secret of Grisly Manor en is razend succesvol in de lijst met 25 best verkochte apps. Terecht. Het is een heerlijk avontuur om je even in te verliezen.
Downloaden: The Lost City (€0,79)

De koopjeshoek

Met Valentijn in het verschiet is de koopjeshoek zo groot, dat we er vandaag een apart artikel aan hebben gewijd. Goed weekeinde!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2012, 19:29
Categorie Games
Onderwerpen city, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.