Alicia Keys brengt iPhone-verhalenapp voor kinderen uit

Alicia Keys heeft de app The Journals of Mama Mae and LeeLee uitgebracht, een app waarin kinderen leren lezen en een dagboek over hun ervaringen leren bijhouden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mama-maeTegenwoordig is het vrij normaal dat artiesten in start-ups en iPhone-apps investeren. Justin Bieber, Ashton Kutcher en Lady Gaga doen het, om maar een paar namen te noemen. Singer-songwriter Alicia Keys besloot echter zelf een app te maken, waarbij ze werd geïnspireerd door de relatie die ze met haar grootmoeder had. De app is bevat een verhaal met animaties, spelelementen en muziek en is erop gericht dat kinderen zichzelf leren uitdrukken. In The Journals of Mama Mae and LeeLee maak je kennis met een meisje en haar mythische grootmoeder.

Je luistert ondertussen naar muziek die door Alicia Keys zelf is opgenomen, waaronder het themanummer ‘Unlock Yourself’. Keys probeert in de app meerdere culturen en verhalen aan te bieden via de app. Ook moedigt de app kinderen aan om een dagboek bij te houden, in tekst of tekeningen, zodat ze uitdrukking kunnen geven aan hun gevoelens over wat er in hun leven gebeurt.

alicia keys iphone app

De app bevat vier liedjes en een piano waarop je kunt meespelen. Later komen er verhaalpakketten bij, die meer verhalen, instrumenten en muzieknummers bevatten. In de app word je beloond voor bepaalde prestaties, die je vervolgens weer met anderen kunt delen. Zo wordt het toch nog een prestatiegerichte app.

Downloaden: The Journals of Mama Mae & LeeLee (€3,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 0:02
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen kinderen, muziek, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.