Albu voor iPhone verzamelt foto’s van Facebook en Twitter

De iPhone-app Albu zet foto's van de camerarol en Facebook in een handig overzicht dat geordend kan worden met tags.

AlbuEr zijn inmiddels zoveel plekken waar je foto’s hebt gemaakt, geplaatst en bewaard, dat het geen kwaad kan om orde in de chaos te scheppen. Albu hoopt daar de oplossing voor de te hebben gevonden. De app logt in bij diensten als Facebook en je camerarol om alle foto’s bij elkaar in een map te gooien. Volgens ontwikkelaar Plaskmobile wordt het binnenhalen van foto’s later verder uitgebreid naar andere diensten zoals Twitter.

Op het moment is de voorziening dus nog vrij karig, al is het voor fanatieke Facebook-gebruikers wellicht geen overbodige luxe om wat meer overzicht te krijgen. Vooral handig zijn de tags die je snel aan meerdere foto’s uitdeelt. Deze kun je zowel met tekst als met een emoticon instellen. Als je foto’s weghaalt uit het overzicht, blijven ze netjes in de bron staan. Om je foto’s af te schermen kent de app een slot met code, die je zo kunt instellen dat de code altijd gevraagd wordt of alleen tijdens de eerste keer opstarten.

AlbuDe interface is erg netjes uitgevoerd en heeft met zijn in het beeld springende pictogrammen iets weg van Path. Tags uit Facebook worden automatisch overgenomen en het zelf toevoegen van tags en sterren werkt snel en feilloos. Ook delen van foto’s is mogelijk, in het geval van e-mail en Facebook ook met meerdere tegelijk. Het idee en de voorlopige uitwerking van Albu zijn dus goed, maar we zijn vooral benieuwd hoeveel diensten op korte termijn gaat toevoegen, zodat daadwerkelijk al je foto’s hierin terechtkomen. Ook een andere mogelijkheid om in te loggen dan alleen via Facebook zou niet misstaan.

Downloaden: Albu (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 21:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.