Star Trek Rivals: gratis Star Trek-kaartspel met vrienden spelen

Star Trek Rivals is een kaartspel met vrienden, waarbij je kaarten met Star Trek-karakters verzamelt. Dit doe je op een speelbord waarop je kaarten neerlegt. Anderen mogen jouw kaart pakken als het nummer lager is.

star-trek-rivalsStar Trek Rivals is een nieuwe game voor iPad en iPhone. Het is een kaartspel met vrienden, waarbij je combinatie- en rekenvaardigheden van Sudoku ook van pas komen. Helemaal toevallig komt de release niet, want Star Trek: Into Darkness ging afgelopen week in premiere in de VS. In Nederland zullen we nog tot 6 juni moeten wachten.

Elephant Mouse Games tekende voor deze nieuwe game, die je gratis en asynchroon kunt spelen met je vrienden. Bij het begin van een potje krijgt elke speler vijf genummerde kaarten met scènes uit Star Trek. Je legt een kaart neer op een rooster van 3×3 en druk top Submit. Vervolgens legt je tegenstander een kaart neer. Is het nummer van zijn kaart hoger en raakt de kaart die van jou aan één van de randen, dan ben je je kaart kwijt. Vervolgens mag jij een kaart neerleggen, waarbij je zorgt dat het nummer hoger nummer is dan de aangrenzende kaarten. Je krijgt dan deze kaart en de eerder gepakte kaarten.

Er zijn meer dan 100 kaarten met al je favoriete Star Trek-karakters. Je kunt tegen vrienden spelen of tegen willekeurige vreemden, ook meerdere potjes tegelijk. De Federation Credits die je verdient kun je gebruiken op nieuwe kaartpakketten te kopen. Ook kun je je kaarten upgraden naar sterkere Elite-versies.

star-trek-rivals-ipadZoals te verwachten is Elephant Mouse Games geen filantropische instelling. Er moet ook geld op de plank komen. Dat doen ze met een combinatie van in-app aankopen en reclamebanners: na elke gelegde kaart krijg je een schermvullende advertentie te zien. En dat is irritant, want je zou verwachten dat je na een aantal in-app gekochte kaartpakketten wel wat minder reclamebanners te zien krijgt. Doel van de game is uiteraard om zoveel mogelijk kaarten met Star Trek-karakters en ruimteschepen te verzamelen.

Downloaden: Star Trek Rivals (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2013, 10:58
Categorie Games
Onderwerpen kaartspel, star trek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.