iOS game-update: Extreme Road Trip 2, Star Trek Rivals, World War Z-trailer en GvdW

Jacob Jones is Game van de Week voor iPhone en iPad, Star Trek Rivals een tactisch kaartspel en de trailer van World War Z is spectaculair.

GU DO Jacob Jones and the Bigfoot Mysterty iPad iPhoneWe voorspellen een grote toekomst voor Bombcats waar we eerder vandaag een apart artikel aan wijdden, maar het is niet onze Game van de Week geworden. Die eer gaat uit naar een iPhone- en iPad-avontuur met een ongekende charme. En we hebben meer leuks in de nieuwste iOS game-update: Extreme Road Trip 2 heeft een grote update gekregen, Star Trek Rivals is een tactisch en slim kaartspelletje en dan is er een overtuigende trailer van het aankomende zombiespel World War Z. Leuke weekuitsmijter!

World War Z oogt indrukwekkend

De Unreal Engine 3 wordt lekker afgestoft deze week. De Game van de Week draait erop – je verwacht het niet! – en de spelmotor speelt ook de hoofdrol in de trailer van de aanstaande iPhone- en iPad-game World War Z. En wat krijgt die toch veel spektakel in beeld zeg! World War Z is een aanstaande bioscoopfilm met een behoorlijke cultrand. Brad Pitt speelt de hoofdrol in de film die verder ongelooflijk veel zombies telt. Nee, maar echt, heul veul. En dat neemt de game over, zelfs op het touchscreen. De trailer laat verschillende situaties zien waarin je neerkijkt op gigantische hordes ondoden die door de straten drammen, of zelfs in een tsunami op je af komen. Er is zelfs een soort zombie-mierenhoop waarin alle slenteraars over elkaar heen afdalen. Het ziet er spectaculair uit en onze verwachtingen zijn meteen bovengemiddeld hoog voor een spel dat barst van de zombies. Het moet uitkomen op donderdag 30 mei, drie weken voor de filmrelease.

Extreme Road Trip 2 krijgt update

GU VR Extreme Road Trip 2 iPad iPhoneHet populaire gratis spelletje Extreme Road Trip 2 is voorzien van een flinke, flinke update op de iPhone en iPad. De Tiny Wings-variant met gemotoriseerd geweld, geeft je voortaan dagelijks een speltype waarin je een monster truck afgeladen met munten en geld rijdt, die je vervolgens lekker in je eigen zak kan houden. Er zijn nieuwe missies aanwezig om je bezig te houden voor nog meer geld en munten, en je kan in de winkel van het spel terecht voor een muntenverdubbelaar. Als we het toch over in-app aankopen hebben: je kan de advertenties in het race- en balanceerspel nu afkopen met een in-app aankoop. Er zijn wekelijkse leaderboards om scores van jou en vrienden te vergelijken, de laadtijden zijn teruggebracht en… als je toch weer fanatiek aan het spelen slaat, kan je nu ook verder komen dan rang 99.
Downloaden: Extreme Road Trip 2 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Tactisch kaartje leggen: Star Trek Rivals

GU VR Star Trek Rivals iPhone iPadZe hadden natuurlijk een driedimensionaal schaakspel met meerdere verdiepingen kunnen uitbrengen omtrent de aankomende Star Trek-film, maar in plaats daarvan krijgen we een kaartspelletje voorgeschoteld van ontwikkelaar Elephant Mouse. Commercieel gezien slim, want nu zit het spel vol personages uit de film- en seriereeks die je in kaartenpakketjes kan kopen. Net als bij Magic the Gathering. Maar het spel is wel anders. Jij en je tegenspeler delen een veld waarin je om de beurt een kaart legt met aan elke zijkant een waarde erop. Die bepaalt of de tegenstander wordt verslagen. Het idee is dat je het veld vastzet met hogere waarden dan je tegenstander, en in hoeverre je daarin slaagt hangt af van je deck. Dat kan je zelf vooraf en tijdens het spel verbeteren, maar als er nog lage kaarten tussen zitten, wordt het moeilijk vechten met een 2, 3 en 4 aan de zijkanten ten opzichte van zware commandanten en ruimteschepen waar je tegenover staat. Als je dan weet dat er meer dan 100 kaarten zijn… we zeiden toch dat het commercieel slim was?
Downloaden: Star Trek Rivals (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Jacob Jones

Game van de WeekPuzzelavonturiers: tijd om in je handen te wrijven. Jacob Jones and the Bigfoot Mystery is het iPhone-equivalent van het grote Nintendo DS-succes Professor Layton. Daarin trek je als jongetje en professor samen op om allerlei schijnbaar willekeurige puzzels op te lossen, die toch enigszins plausibel aan elkaar worden gepraat door een verhaal met veel dialoog en filmpje waarin mysterie centraal staat. Jacob Jones is precies dat, maar dan voor de iPhone en iPad. In een fraaie, cartooneske maar niet te kinderlijke 3D-wereld raak als je klein joch gebiologeerd door een bigfoot waar je vervolgens snel genoeg mee optrekt – en dan begint het mysterie pas. De kinderen die verdwijnen op een jeugdkamp, zijn het ideale excuses om je te wagen aan een veelvoud van puzzels. Sommige heb je heus al gespeeld in andere iOS-games (zoals gekleurde lijntjes naar elkaar toe trekken om een veld vol te maken), andere puzzels zijn tactische steekspelletjes waarin je gebieden moet veroveren. Jacob Jones heeft helaas geen Nederlandse taaloptie, maar het is wel het meest innemende spelletje dat deze week verscheen. Kom maar op met volgende delen!
Vanwege de grootte van het spel, is het raadzaam het toestel te herstarten na installatie.
Downloaden: Jacob Jones and the Bigfoot Mystery: Episode 1 (€2,69, iPhone 4+, iPad 2+, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 19:59
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, star trek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.