Air PlayIt HD: video’s streamen van computer naar iPad

Air PlayIt HD is een app waarmee je muziek en video's kunt afspelen op je iPad. De video's mogen daarbij op een computer of netwerk staan en hoeven niet geconverteerd te worden.

air playit iconEr zijn al meerdere apps waarmee je video’s en audio naar je iPad kunt streamen. Wie nog steeds niet de beste oplossing heeft gevonden kan eens kijken naar Air PlayIt HD van Digiarty Software. Deze app kan een iPhone of iPad verbinden met een PC of Mac. Vervolgens wissel je via Wi-Fi of een 3G-verbinding data uit. Op de iPad kun je vervolgens elke video afspelen die op je computer staat of op het netwerk beschikbaar is. Het werkt zelfs bij formaten die de iPad standaard niet ondersteunt, zoals MKV, M2TS, AVCHD, AVI en WMV.

Conversie is dus niet meer nodig. Net als bij de meeste oplossingen moet je eerst desktopsoftware installeren, in dit geval de Air PlayIt-server, verkrijgbaar voor Windows en Mac. Je voegt de gewenste mediafolders toe op je computer of op het netwerk. Koppelen met iTunes-afspeellijsten kan trouwens ook. Daarna is je computer vanuit de app te herkennen als lokale server. Elke film in de getoonde mappen kun je afspelen, voorzien van informatie over lengte, resolutie en bestandsgrootte. Dit kun je trouwens vooraf bekijken, zodat je vooraf kunt bepalen of de film wel goed eruit gaat zien op je scherm als Apple ooit een iPad HD gaat uitbrengen. Air PlayIt HD is nog niet specifiek aan gepast voor de iPad, maar werkt wel. En gezien het feit dat de meeste alternatieve apps geld kosten, is het de moeite om eens te proberen. Dat is ook de belangrijkste reden om voor deze app te kiezen, want qua functionaliteit heeft Air PlayIt HD niet veel spectaculairs te bieden en opzichte van andere apps.

Downloaden: Air PlayIt HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2011, 19:49
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen airplay, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.