The Last Rocket: bestuur een pixelachtige raket

Platformer The Last Rocket lapt de regels van de zwaartekracht aan zijn laars: in het spel vlieg je alle kanten op.

The Last RocketZwaartekracht is altijd diep gegrond aanwezig in platformgames. Logisch: hierdoor weet de speler hoe de spelwereld zijn simpele regels werken. The Last Rocket lapt dit principe half aan zijn laars: in deze game ben je een raket, die zonder moeite van de ene kant van het level naar de ander vliegt. Aan jou de schone taak om te zorgen dat je de juiste baan volg en te zorgen dat hij niet te pletter stort in de talrijk aanwezige stekels.

Pc-gamers zal het principe van The Last Rocket wellicht bekend voor komen: indie-game VVVVVV doet hetzelfde, door je constant de zwaartekracht te laten omgooien om je van het plafond naar de grond te laten zweven. The Last Rocket voegt hier een tweede mechaniek aan toe door ook de muren toegankelijk te maken. Tijdens je tocht door de verschillende levels heen kom je ventilatoren, stekers, mijnen en vlammenwerpers tegen die je moet ontwijken en gebruiken.

The Last Rocket wordt voortal getekenend door zijn visuele stijl: retro graphics zijn wellicht niks nieuws in de wereld van iOS-gaming, maar de raket die je onder je controle hebt is met veel detail geanimeerd. Het ouderwetse stotteren van animaties dat je kent van de oude NES is er nog, maar dit wordt in zijn voordeel gebruikt om het spel zijn charme te geven.

Downloaden: The Last Rocket (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2011, 11:18
Categorie Games
Onderwerp retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.