iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Agenda-app WOWcal krijgt mogelijkheid om afspraken te delen

De Nederlandse agenda-app WOWcal voor de iPhone en iPod touch is vernieuwd en laat je nu afspraken delen met andere gebruikers. Ontvangers kunnen de afspraak meteen in Google Calendar of iCloud zetten.

WOWcal iPhone iPod touch agenda kalenderDe Nederlandse agenda-applicatie WOWcal heeft een update gekregen waardoor het mogelijk is afspraken met anderen te delen. In het invulveld van een nieuwe afspraak kan je mailadressen invoeren en zoeken die je de details van de afspraak stuurt. De ontvnager is dan nog maar één druk of klik verwijderd van het plaatsen van de afspraak in diens iOS-kalender of Google Calendar. De nieuwe optie gaat gepaard met het verlies van een stukje van de originele layout van WOWcal.

WOWcal onderscheidt zich van andere agenda-apps door de visuele opzet ervan. De achtergronden, of wallpapers, spelen zo’n belangrijke rol dat je de agenda alleen in dagweergave kan bekijken. Links staan dan de dagen onder elkaar, rechts zie je de afspraken op tijd gesorteerd. Als het er niet veel zijn, is er des te meer ruimte voor de achtergrond. De layout werd aanvankelijk doorgezet als je een nieuwe afspraak aanmaakte. Rechts stonden semi-transparante knoppen die je in kon drukken om onderin het scherm te typen of een pictogram voor de afspraak te kiezen. Het was een van de weinige agenda-apps die het maken van een afspraak zo’n eigenwijze layout gaf.

WOWcal nieuwe afsprakenpaginaDat is met ingang van de nieuwe update niet meer. WOWcal 1.3 hanteert een standaard invulveld voor je nieuwe afspraak, waarop je de naam van de afpsraak, de locatie, het begin en het einde, eventuele herhalingen, meldingen, je beschikbaarheid, notities en de agenda kan aangeven. Nieuw daarin is dus ook de optie Genodigden. Die leidt je naar een leeg veld waarin je mailadressen kan typen. Er is geen limiet aan het aantal personen waarmee je een afspraak kan delen. Als je het pictogram van een afspraak wil veranderen, druk je op het logo voor de afspraaknaam. Door de nieuwe opzet is een afspraak maken veel sneller.

De update introduceert als laatste ook een nieuw startscherm en verhelpt dat de applicatie de eerste keer opstarten vastloopt, wat gebeurde na de vorige update.

Downloaden: WOWcal (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 13:08
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, google, nederlandse apps, wallpaper, wowcal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.