Startpagina Symbaloo geoptimaliseerd voor de iPad

De Nederlandse internetstartpagina Symbaloo is geoptimaliseerd voor de iPad en sommige andere tablets. Met de applicatie kan je blokjes toevoegen die rechtstreeks toegang verschaffen tot je favoriete sites en informatie.

Symbaloo iPad startpaginaDe Nederlandse startpagina voor het internet Symbaloo heeft zijn website vanaf vandaag volledig geoptimaliseerd voor de iPad en andere tablets. Als je de website Symbaloo.com intypt op de iPad, kom je niet langer op de oorspronkelijke startpagina zoals die bedoeld is voor desktops, maar op een pagina die goed overweg kan met de touch-besturing. Qua opzet is Symbaloo onveranderd gebleven: je richt een pagina met blokjes in die je doorsturen naar je favoriete websites en diensten.

Standaard voert Symbaloo een startpagina van blokjes in de hoeken van het scherm, waarbij drukken op een knopje vaak een module midden in het scherm opent. Zo kan je daar bijvoorbeeld de files in Nederland zien als je op het Files-blokje linksboven drukt. Ook zijn er allerlei widgets voor bijvoorbeeld Twitter, Fokke & Sukke, NU.nl en de AEX-koers. De bedoeling van Symbaloo is echter dat je inlogt met een account en je eigen startpagina(‘s) vol blokjes maakt. Je hebt daarvoor net zoveel pagina’s tot je beschikking als je zelf wilt. Dankzij de optimalisatie voor het tablet is het eenvoudig om blokjes toe te voegen en te verwisselen van volgorde, en kan je ook makkelijk ‘shoppen’ naar blokjes met onderwerpen die je wellicht aanspreken.

Als je al een account op Symbaloo of de iPhone-app van Symbaloo hebt, wordt je blokjesselectie daarmee gesynchroniseerd en hoef je niet opnieuw je favoriete websites en diensten bij elkaar te sprokkelen.

Op zustersite iPhoneclub.nl hebben we al een tijdje een Symbaloo Webmix waarmee je het laatste nieuws rondom de iPhone en iOS makkelijk kan volgen. Die mix wordt door meer dan 29.000 mensen gebruikt.

Directe link: Symbaloo.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 14:56
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen symbaloo, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.