Aanraders: 10 iPad-applicaties die de moeite waard zijn, deel 2

Er verschijnen heel wat nieuwe iPad-applicaties, maar niet alles is de moeite waard. Wij hebben een selectie gemaakt van de interessante iPad-apps van afgelopen dagen.

shrek kartHet is nog wat behelpen als je leuke applicaties voor de iPad zoekt. Het aanbod is nog lang niet zo groot als voor de iPhone en geoptimaliseerde iPad-versies van populaire apps komen maar langzamerhand beschikbaar.

Hier weer een greep uit het aanbod: applicaties die ons de afgelopen dagen in positieve zin zijn opgevallen. We hebben geprobeerd een gevarieerde mix te maken van gratis/betaald en vermaak/zakelijk.

 • Top Air Hockey (gratis): Hoewel de applicatie er grafisch gezien niet zo indrukwekkend uitziet heeft Top Air Hockey één groot voordeel: de €1,59 kostende applicatie is tijdelijk gratis. Wie een variant zoekt die er beter uitziet kan Pux HD proberen (€0,79).
 • iFormulae (gratis): Een gratis applicatie voor scholieren en studenten. Deze wiskundige applicatie helpt je om diverse vergelijkingen en formules te gebruiken.
 • PrintCentral for iPad (€7,99): Een zakelijke applicatie voor mensen die vanaf hun iPad willen printen. Je kunt bijlagen uit e-mailberichten bekijken en meteen afdrukken, op alle printers waarmee je normaalgesproken vanaf je Windows-pc of Mac kunt printen. Ook gedeelde printers of netwerkprinters.
 • Mango Browser (gratis): Een alternatieve webbrowser voor je iPad, met tabbladen, speciale effecten en Twitter-functie. Herinnert de laatst geopende tabbladen en webpagina’s.
 • Kramikske 2 Mundialitis (€1,59): Het eerste Nederlandstalige stripboek op de iPad, gemaakt door de Vlaamse tekenaar Jean-Pol. Maakt deel uit van een reeks van 20 stripverhalen.
 • Finger Piano for iPad (€3,99): Leer pianospelen met deze applicatie. Gekleurde blokjes geven aan op welke toets je moet drukken. Zo kan iedereen pianospelen, ook als je geen noten kunt lezen.
 • penultimate

 • Barron’s The New Food Lover’s Companion (€13,99): Een naslagwerk voor mensen die van lekker eten houden. Meer dan 6.700 begrippen uitgelegd.
 • Shrek Kart HD (€5,49): Misschien niet de beste kartgame voor de iPad, maar wel een van de weinige die al geschikt is gemaakt voor de iPad. In deze game kun je racen met de hoofdfiguren uit de Shrek-films.
 • Penultimate (€2,39): Gebruik de iPad als notitieblok (zie afbeelding hiernaast), door met je vinger op het scherm te tekenen. Tikken op het toetsenbord is niet nodig. Je kunt de notities als losse pagina of als pdf sturen.
 • Folder (€0,79): Folder is een applicatie waarmee je je iPad als draagbare harddisk kunt gebruiken. Sluit de iPad aan, open iTunes en geef aan welke bestanden je wilt meenemen. Vanuit Folder kun je de bestanden openen, naar andere applicaties sturen of wissen.

Eerder verschenen: 10 iPad-apps die de moeite waard zijn, deel 1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2010, 20:08
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, barcelona, ipad, mobile world congress, nokia, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.