BirdEye voor iPad: kijken naar foto’s van Twitter-vrienden [preview]

Preview van BirdEye, een applicatie van de Nederlandse ontwikkelaar Cirkelsoft. Met deze applicatie kun je foto's van je Twittervrienden in één oogopslag zien.

birdeye ipadVrienden op Twitter publiceren aan de lopende band foto’s, maar je zult steeds op een linkje moeten klikken om te zien of er iets leuks te bekijken valt. De eerste iPad-applicatie van de Nederlandse ontwikkelaar Cirkelsoft is biedt een oplossing voor: je krijgt een overzicht van alle foto’s die je vrienden gepubliceerd hebben. Tik je op zo’n foto, dan krijg je een grotere versie te zien met daarbij de oorspronkelijke tweet. We kregen alvast een preview van deze applicatie, die elk moment in de App Store kan verschijnen.

Bij BirdEye vul je eerst je Twitter-accountgegevens in, zodat de applicatie weet welke foto’s geladen moeten worden. De foto’s komen daarna van bovenaf het scherm ingeschoven. Zie je iets interessants, dan tik je erop om meer informatie op te vragen. De applicatie is handig voor mensen die van foodtwitteren houden (foto’s van dingen die mensen eten) of benieuwd zijn welke vrienden bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd aanwezig zijn. In één oogopslag zie je wat je vrienden bezighoudt.

BirdEye toont een vlak van 6 x 8 foto’s die na het openen niet worden ververst. De applicatie heeft ook geen instellingen; om nieuwe foto’s te laden zul je de applicatie opnieuw moeten starten. BirdEye laadt de foto’s van Twitpic, Mobypiture, Tweetphoto en yFrog, dus foto’s die via anderen diensten zijn gepubliceerd zullen niet zichtbaar zijn (die kans is klein, want deze vier fotodiensten zijn het meest populair).

Binnenkort dus in de App Store: BirdEye. Is het handig? Volgens mij bestond een dergelijke applicatie nog niet en het bespaart je tijd als je niet elk fotolinkje hoeft open te klikken. Tegelijk kan er nog wel iets aan de app toegevoegd worden, zoals een vernieuwknop of een diashow-functie. Ik wil namelijk best de iPad op m’n bureau zetten om naar foto’s van Twitter-vrienden te kijken, maar niet urenlang naar steeds dezelfde 48 foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2010, 16:42
Categorie Uncategorized
Onderwerpen birdeye, cirkelsoft, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.