1 miljoen apps voor iPhone App Store en Android Market ontwikkeld

Onderzoek van de app website AppsFire beweert dat er in totaal meer dan een miljoen apps in de iPhone's App Store en Android Marketplace staan. Maar concurrent AppBrain is het daarmee niet eens, omdat ook verdwenen apps worden meegeteld.

App StoreIn juni bleek nog dat er in totaal 400.000 apps in de App Store beschikbaar waren. Een indrukwekkend cijfer, maar nog indrukwekkender is het aantal apps dat op zowel de iPhone en Android-toestellen gecombineerd uitkwam. Verspreid over beide platformen zijn er nu namelijk meer dan een miljoen apps uitgegeven. Dit bleek uit onderzoek van de app website AppsFire.

AppsFire wijst ons er direct al op dat je deze miljoen apps met een slag om de arm moet bekijken. Apps die op het moment niet meer te downloaden zijn op beide platformen worden namelijk ook meegerekend. De site gokt dat tachtig procent (ongeveer 800.000) van de apps op het moment nog in de App Store staat.

Appsfire

52 procent van de apps uit AppsFire’s onderzoek blijkt afkomstig te zijn uit de App Store van Apple. Daardoor ligt Apple net voor op Google wat betreft verkoopaanbod. De website 148apps.biz zegt dat er iets meer iPhone-apps te vinden zijn, namelijk 593.492. Als we AppBrain mogen geloven is 48 procent van de apps helemaal niet afkomstig uit de Android Marketplace: deze site zegt dat er maar 282.830 Android-apps zijn. Website The Next Web vermoedt dat AppBrain’s cijfers lager liggen omdat zij verwijderde of verbannen applicaties niet meerekenen. AppsFire registreert een applicatie enkel wanneer hij aan de App Store wordt toegevoegd.

AppsFire is een website die gebruikers helpt met het vinden van interessante apps. Op basis van eerdere aankopen en suggesties van vrienden schotelt de site je suggesties voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2011, 13:49
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, mijlpaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.